Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι

Απλήρωτοι παραμένουν οι συμβασιούχοι διδάσκοντες της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ, όπως καταγγέλλουν, σε πανεπιστήμια οι συμβασιούχοι με βάση το ΠΔ 407/80 έχουν ξεκινήσει το έργο τους χωρίς να έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας.

"Κάθε επαγγελλόμενη αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, των λειτουργών του, της παρεχόμενης γνώσης και του ίδιου του διδακτικού έργου δεν μπορεί να υλοποιηθεί, χωρίς αναβάθμιση του εργασιακού καθεστώτος του συνόλου των διδασκόντων, πόσο μάλλον χωρίς εξασφάλιση των στοιχειωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι συμβασιούχοι καταγγέλλουν ότι "η εξαγγελθείσα ρύθμιση (με επικείμενη υπουργική απόφαση) του ζητήματος των αποδοχών του επιστημονικού προσωπικού των ΑΕΙ, που εμπίπτει σ' αυτή την κατηγορία, λειτούργησε ως νέα εμπλοκή, υποκαθιστώντας επίσης καταξιωμένες συλλογικές συμβάσεις με διοικητικές ρυθμίσεις". Ο ενιαίος φορέας διδασκόντων απαιτεί οι συμβάσεις των διδασκόντων να είναι τουλάχιστον ετήσιες και να υπογράφονται πριν από το τέλος του ακαδημαϊκού έτους που προηγείται. Επίσης ζητούν να μην υπάρξουν μεταβολές στο εργασιακό καθεστώς των συμβασιούχων διδασκόντων ασυμβίβαστες προς το έργο που καλούνται να εκπληρώσουν, καθώς, όπως τονίζουν, "κάτι τέτοιο θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα στην εύρυθμη λειτουργία των περιφερειακών πανεπιστημίων, τα οποία εξακολουθούν να μη διαθέτουν επαρκή αριθμό μόνιμου διδακτικού - ερευνητικού προσωπικού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ