Πέμπτη 27 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Προσχήματα και εκβιασμοί" για τη ΣΥΝεργασία

Ο Κ. Σημίτης "έχρισε" υποψήφια του ΠΑΣΟΚ την Μ. Δαμανάκη, σε χτεσινή συνάντησή τους

Με κινήσεις δημοσίων σχέσεων στο προσκήνιο - που, περισσότερο έχουν στόχο τον αποπροσανατολισμό - αλλά, κυρίως, με μεθοδεύσεις στο παρασκήνιο για να ξεπεραστούν οι έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις, οι εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, προωθούν την προειλημμένη απόφασή τους για κεντροαριστερή συνεργασία στο Δήμο Αθήνας με την υποψηφιότητα Δαμανάκη, αλλά και ευρύτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με δήλωσή του μετά τη χτεσινή συνάντηση ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ξαναθυμήθηκε και πρόβαλε, χτες, τη συνεργασία με τις (άλλες... ) προοδευτικές δυνάμεις (του ΣΥΝ εννοείται... )

Στη δήλωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο μετά τη, μισής ώρας, συνάντησή του με τη Μ. Δαμανάκη, ο Κ. Σημίτης εκφράζει την υποστήριξή του στην υποψηφιότητά της αναφέροντας ότι "η πρωτοβουλία της Μαρίας Δαμανάκη είναι θετική και τη χαιρετίζουμε". Αλλά, για να κρατήσει τα προσχήματα, προσθέτει πως: "Το ΠΑΣΟΚ θα πάρει σύντομα τις αποφάσεις του σύμφωνα με τις καταστατικές του διαδικασίες". Η Μ. Δαμανάκη, εξερχόμενη του πρωθυπουργικού γραφείου, μετέφερε ότι "το κλίμα ήταν καλό, θερμό. Πιστεύω να προχωρήσουμε καλά", έκφρασε τη βεβαιότητα...

Από την πλευρά του, αναφερόμενος στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ ο Ν. Κωνσταντόπουλος με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό χτες... παραπονέθηκε (προς την κυβέρνηση) πως "η υποψηφιότητα Δαμανάκη πολλές φορές συνοδεύεται από σχόλια κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του πρωθυπουργού τα οποία δεν είναι τα καλύτερα που θα μπορούσαν να γίνουν για να ενισχύσουν αυτή την υποψηφιότητα", για να καταλήξει: "Εμείς πιστεύουμε ότι με αυτήν την υποψηφιότητα θα λύσουμε τα θέματα εκλογικής τακτικής και μπορούμε πραγματικά να διαμορφώσουμε ευνοϊκούς όρους για να αντιμετωπίσουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα".

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, που οι ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίροι προωθούν την προαποφασισμένη συνεργασία τους, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, εμπαίζοντας ουσιαστικά τα μέλη και τους οπαδούς του κόμματός του, προαναγγέλλει ότι, "από τώρα και μέχρι τις δημοτικές εκλογές ανοίγει μια περίοδος έντασης της αντιπολίτευσής μας και προβολής των εναλλακτικών προτάσεών μας σε κρίσιμα θέματα"! Χαρακτηριστική, επίσης, για το κλίμα εμπαιγμού σε βάρος των οπαδών τους, είναι η δήλωση του Ν. Χουντή, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ που καταγγέλλει: "Τόσο η πρωτοβουλία της Μ. Δαμανάκη όσο και οι αλλεπάλληλες δηλώσεις Σημίτη, οι οποίες ισοδυναμούν με πρωθυπουργικό χρίσμα (! ) δεν έχουν σχέση με λογικές και δεσμεύσεις αυτοδιοικητικού χαρακτήρα. Η επίκληση των "εσωκομματικών διαδικασιών" από τον κ. Σημίτη μπορεί να εκληφθεί μόνο ως προσχηματική. Είναι φανερό ότι οι μεθοδεύσεις αυτές αποσκοπούν στο να τεθεί ο ΣΥΝ προ τετελεσμένων γεγονότων και να εκβιαστεί η κρίση των μελών μας στο εσωκομματικό δημοψήφισμα", υπογραμμίζει το στέλεχος του ΣΥΝ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια γνήσια υποψήφια του ΠΑΣΟΚ και της... "κεντροαριστεράς" (1998-10-07 00:00:00.0)
"Ολα του γάμου δύσκολα" με την Δαμανάκη (1997-12-03 00:00:00.0)
"Θετική" η υποψηφιότητα Δαμανάκη (1997-11-19 00:00:00.0)
Μεθοδεύοντας την κεντροαριστερή συνεργασία (1997-11-11 00:00:00.0)
Ταραχή σε ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ για τη συνεργασία (1997-11-01 00:00:00.0)
"Νέα σελίδα" εξαπάτησης (1996-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ