Κυριακή 30 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ,η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρει 100.000 δρχ. στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης", εκτιμώντας ότι αυτή θα ήταν και η επιθυμία του νεκρού αγωνιστή.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγαπημένου μας αδερφού, αγωνιστή ΑΝΔΡΕΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ,προσφέρουμε στην ΚΟΒ "Αγ. Κωνσταντίνου" Ηλιούπολης 5.000 δρχ.

Μερόπη και Θεμιστοκλής Δεμοίρης

* * *

Συμπληρώθηκαν 4 μήνες από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας ΣΤΕΛΑ Θ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο για τη γιορτή της και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης, 100.000 δρχ.

Ο σύζυγος

Τα παιδιά και τα εγγόνια της

* * *

Η Κική Δρόσου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης, 100.000 δρχ. ως πρώτη δόση για τα 80χρονα του ΚΚΕ, στη μνήμη του συντρόφου της ΝΙΚΟΥ,της εγγονής της ΚΙΚΗΣ και του κουνιάδου της ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, που δολοφονήθηκε από τους παρακρατικούς Γάκηδες τον Αύγουστο του 1944, στην Κεφαλονιά.

* * *

λ18

Με τη συμπλήρωση 4 χρόνων από το θάνατο του αντιστασιακού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΕΛΙΔΗ, από τον Πολύμυλο Κοζάνης. Και με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από τη Χαραυγή Κερατσινίου Πειραιά, στη μνήμη τους και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, η Μαρία Παπαδοπούλου, ο Γιώργος Παπαδόπουλος και η Φωτεινή Παπαδοπούλου προσφέρουν στο ΚΚΕ 500 μάρκα Γερμανίας, μέσω της ΚΟΒ Λούντσαϊτ.

Ο Γιώργος Τσακελίδης και ο Ηλίας Παπαδόπουλος ήταν ως το τέλος της ζωής τους πιστοί στα ιδανικά και τις αξίες του μαρξισμού - λενινισμού και του κομμουνισμού.

* * *

λ27

Στη μνήμη του αγωνιστή αδελφού μου ΣΤΕΛΙΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ και των συντρόφων μου ΜΙΧΑΛΗ ΜΕΡΖΕΝΗ και ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν των 80 χρόνων του, μέσω ΚΟΒ "Ριζοσπάστη", 50.000 δρχ.

Χρυσόστομος Ορφανός

* * *

λ9

Στις 28 Νοέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.Πέθανε στις 28 Νοέμβρη 1996.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αφροδίτη Παπαδοπούλου (Κωνσταντίνου) προσφέρει 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Μελισσίων, για τα 80χρονα του ΚΚΕ και ο κουνιάδος του Μίμης με τη γυναίκα του Γεωργία 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των κομμουνιστών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΙΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΙΤΣΑ,ο Δημήτρης Ρέμιζας πρόσφερε 30.000 δρχ. για τα 80χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης.

* * *

λ9

Σήμερα, 30 Νοέμβρη, συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑΜΟΥ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 5.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη" και 20.000 δρχ. στη ΝΕ Λάρισας, μέσω ΚΟΒ Φιλιππούπολης.

Ο σύζυγος και τα παιδιά της

* * *

λ9

Στις 23 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η λατρευτή και αλησμόνητη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ Σταμούλη - ΚΑΡΥΔΗ από το Πεύκο Καστοριάς. Στα χρόνια του Εμφύλιου, βρέθηκε στην Τσεχοσλοβακία, όπου σπούδασε γιατρός - παθολόγος.

Σε όλη της τη ζωή έμεινε πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη της και για την 80ή επέτειο της ίδρυσης του ΚΚΕ, προσφέρω 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κρυόβρυσης Εορδαίας.

Ο σύζυγος Α. Καρύδης

* * *

λ9

Στη μνήμη του φίλου και συντρόφου μας ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΜΑΛΑΚΗ, γιατρού, προσφέρουμε 40.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΙΚΑ.

Οι συνεργάτες του Νίνος Α., Ν. Ασιθιανάκης, Α. Καλιακμάνης, Β. Λουκά, Ν. Ρέππα, Μ. Αλειφεροπούλου.

* * *

Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από το θάνατο του αδερφού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΘΑΚΟΥ.

Στη μνήμη του καθώς και στη μνήμη του γαμπρού μου ΑΝΤΡΕΑ ΓΕΡΟΥΚΗ και του εξαδέλφου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

Γιάννης Σταθάκος

* * *

Στη μνήμη της ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ από την Κερασιά και των ΘΩΜΑ ΒΕΛΕΝΤΖΑ,ΘΩΜΑ ΖΑΧΟΥ,ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΔΙΑ,ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ,ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΦΥΛΑ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΗΜΜΕΝΟΥ από το Μεσενικόλα προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Δ. Π.

* * *

λ9

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΑΟΥΜ, μέλους του ΚΚΕ από το 1938. Γεννήθηκε το 1916 στο Χιλιόδεντρο Καστοριάς. Το 1932 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. ΕΛΑΣίτης στην Κατοχή, πιάστηκε μετά τη Βάρκιζα, βασανίστηκε και φυλακίστηκε για την πατριωτική δράση του. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, κατέφυγε στο ΔΣΕ. Ονομάστηκε ταγματάρχης. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, όπου δημιούργησε οικογένεια.

Επαναπατρίστηκε το 1985 και εγκαταστάθηκε στην Κατερίνη. Εμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και τα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Μάρθα προσφέρει 40.000 δρχ. στη ΝΕ Πιερίας προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στις 21 Οκτώβρη 1997 πέθανε ένας από τους διαλεχτούς και αγαπητούς φίλους, ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΟΣΚΗΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ,μέλος της ΚΟ Πάτρας. Πέθανε ένα αγκωνάρι της Οργάνωσης Πάτρας, που ένιωθε ο κάθε σύντροφος κοντά του, την αρετή της συντροφικής ζεστασιάς, ένας καταξιωμένος κομμουνιστής, που είναι ηθικό χρέος να διδαχτούμε από την αγωνιστική ζωή και το ήθος του.

Σ' αυτόν τον πιστό κομμουνιστή, στο διακεκριμένο πολίτη της Πάτρας, τον ευγενικό και αξέχαστο άνθρωπο, λέω το καλό κατευόδιο και να 'ναι ελαφρύ το χώμα της αχαϊκής γης που τον σκέπασε.

Θερμά συλλυπητήρια στη συντρόφισσά του Μαρία, τα δυο παιδιά και τα εγγόνια του.

Αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πλ. Αττικής - Βικτώριας - Αχαρνών.

Δημήτριος Κουτούφας

* * *

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του πατέρα μας και για τα 80χρονα του ΚΚΕ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ "Τρεις Γέφυρες", 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στον "902" Ρ.Σ.

Η οικογένεια Παναγιώτη Μοσχονά

* * *

λ18

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 30.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου, και 10.000 δρχ. στον καθημερινό μου σύντροφο, το "Ριζοσπάστη".

Στάθης Τριανταφυλλίδης

* * *

Στη μνήμη των ηρώων της Οχτωβριανής Επανάστασης, του αδερφού μου ΜΠΑΜΠΗ ΦΑΡΑΝΤΟΥ, ΕΛΑΣίτη που εκτελέστηκε στην Κέρκυρα το Φλεβάρη του 1949, σε ηλικία 30 χρόνων, καθώς και στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ,του γαμπρού μουΗΛΙΑ ΔΑΡΑΔΗΜΑ και όσων έπεσαν στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας, προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Κονδυλία Λυπηρού

* * *

λ9

Σήμερα, 30 Νοέμβρη, συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του ΣΙΜΟΥ ΚΑΡΑΤΖΙΔΗ, μέλους της ΚΟΒ Κάτω Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του προσφέρει στην ΚΟ Νεάπολης 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΜΙΜΗ ΜΙΧΑΛΟΓΛΟΥ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο Χριστόφορος Ιωαννίδης πρόσφερε 50.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ,που πέθανε στις 25 Νοέμβρη 1992, γεννήθηκε στην Κορώνα Κιλκίς το 1925. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασηςστην Κατοχή, όπως και όλη η οικογένειά του, η τρομοκρατία και οι διώξεις των αγωνιστών, που ξαπλώθηκαν μετά την Απελευθέρωση, τον ανάγκασαν να καταφύγει, το 1946 στο ΔΣΕ. Με το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, από όπου επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1982.

Αν και είχε 50% αναπηρία, ως το θάνατό του, δεν του δόθηκε σύνταξη.

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατό του, στη μνήμη του και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, η οικογένεια του αδελφού του Αριστείδη Παρασκευόπουλου, προσφέρει στην ΚΟΒ Μετεώρων 10.000 δρχ.

* * *

λ9

Στη μνήμη των ΝΙΚΟΥ Γ. ΚΩΝΣΤΑ (Αγησίλαου,ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Στ. ΒΕΣΙΟΥ,ΕΥΤΕΡΠΗΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑ,ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥΓΙΑΝΝΗ και ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ (φωτογραφία), που έπεσαν στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, ο Γεώργιος Λώλας πρόσφερε 5.000 δρχ.

* * *

λ9

Στις 27 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 31 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΙΔΗ.Γεννήθηκε το 1916 και ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40 και στην Κατοχή, ήταν ο πρώτος αντάρτης του ΕΛΑΣ στο Χολομώντα. Το 1946 κατέφυγε στο ΔΣΕ και ονομάστηκε ταγματάρχης πολιτικός επίτροπος. Πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία, τελείωσε Σχολή Χημείας και ήταν από τα τεχνικά στελέχη στο μεταλλουργικό συγκρότημα Μίσκολτς.

Πέθανε στην Ουγγαρία σε ηλικία 48 χρόνων.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Σοφία Καραγιάννη πρόσφερε 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας.

* * *

Η Σιμέλα και ο Δήμος Ζιώτας πρόσφεραν 100.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βότση Καλαμαριάς, στη μνήμη του θείου τους αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗ από την Τέρπυλο Κιλκίς, καθώς και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από τα χωριά Κορυφή Κοζάνης και Ποντοκερασιά Κιλκίς.

* * *

λ18

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ (Ρήγα), που έπεσε στον αγώνα για τα ιδανικά του ΚΚΕ, καθώς και στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού ΡΗΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ,προσφέρω στο ΚΚΕ 100.000 δρχ.

Γιώργος Κωνσταντινίδης, εκπαιδευτικός

* * *

λ9

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΥΣΤΙΚΙΔΟΥ,από το Πεντάβρυσο Πτολεμαϊδας, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, που φυλακίστηκε και βασανίστηκε για την πατριωτική δράση της, πέθανε στα 87 της χρόνια πριν από 3 μήνες.

Στη μνήμη της και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, ο γιος της Γιώργος πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαϊδας, 10.000 δρχ.

* * *

Η Αλίκη Λομβέρδου προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ "Αγ. Κωνσταντίνου" Βόλου, 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ, στη μνήμη της αγαπημένης της αδελφής ΝΑΥΣΙΚΑΣ ΠΛΟΥΜΗ,του εξαδέλφου της ΤΑΚΗ ΤΖΟΥΒΑΡΑ,του ανιψιού της ΤΑΣΟΥ ΤΖΟΥΒΑΡΑ,της αγωνίστριας ΑΝΝΑΣ ΚΟΤΤΑ,καθώς και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από τη Μαγνησία.

* * *

Στις 4 Νοέμβρη 1997 έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Κεβίδη - ΣΑΜΠΑΝΗ,η οποία ζούσε πολιτικός πρόσφυγας στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Νεάπολης Θεσσαλονίκης, και άλλες 20.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών μας ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΖΩΗΣ ΚΕΒΙΔΗ.

Αργυρώ και Παρασκευάς, τα εγγόνια Αντιγόνη και Απόστολος

* * *

λ9

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΛΒΗ,ο οποίος από τα νεανικά του χρόνια αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ, και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρω 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Προσφυγικών.

Μαρία Βάλβη

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΧΥΛΑΚΗ και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, η συντρόφισσά του Κορνηλία Κοχυλάκη πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 30.000 δρχ.

* * *

Οι Βασίλης και Ιουλία Σαγανά προσφέρουν προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών 106.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1998-01-11 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1998-01-08 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1998-01-01 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1997-12-19 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1997-12-18 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1997-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ