Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κυβέρνηση "στραγγαλίζει" τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, για τον οικονομικό "στραγγαλισμό" των δημόσιων επιχειρήσεων αστικών συγκοινωνιών, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες προχωρούν σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία "στραγγαλίζει" οικονομικά τις δημόσιες επιχειρήσεις αστικών συγκοινωνιών, καθώς δεν επιδοτούνται, διά μέσου του κρατικού προϋπολογισμού, στο σύνολο των αναγκών τους και σπρώχνονται στο δανεισμό. Ηδη, μόνο για την ΕΘΕΛ, το έλλειμμα έχει φτάσει στα 80 δισ. δραχμές, ενώ για τις επενδύσεις αγοράς στόλου δεν υπάρχει δραχμή.

Αντίθετα, για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων από το ΔΣ του ΟΑΣΑ, με την υπ' αριθμόν 465/97/23.10.1997 απόφασή του, προτείνεται αύξηση εισιτηρίου στις 120 δραχμές. Ομως, μέχρι σήμερα, καμία αύξηση εισιτηρίου δε μείωσε ελλείμματα και φυσικά μ' αυτό τον τρόπο δεν κατοχυρώνεται η κοινωνική πολιτική και ο κοινωνικός ρόλος που πρέπει να επιτελούν οι αστικές συγκοινωνίες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που προωθεί, οδηγεί τις συγκοινωνίες στην ιδιωτικοποίηση, ενώ αφαιρεί και το σύνολο των κεκτημένων δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους, με τον εκβιασμό ότι διαφορετικά οι συγκοινωνίες θα καταστραφούν από τα χρέη.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης ερωτά τον υπουργό Τ. Μαντέλη: Προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε οι αστικές συγκοινωνίες να μείνουν στο δημόσιο, εκπληρώνοντας την κοινωνική τους αποστολή, ή μια ζωή θα πληρώνουν τα "σπασμένα" οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι σ' αυτές;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ