Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Προσφυγή υπέρ της παρκοεταιρίας

Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Πειραιά, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα ιδιωτών, αλλά και να καλύψει την επί τεσσεράμισι μήνες άρνησή του να εφαρμόσει απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, που ακύρωνε την επέκταση των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης και την αύξηση του ωριαίου κόστους από 100 σε 200 δρχ.

Στις 16/7 το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από προσφυγή του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτη Σαλπέα και του δημοτικού συμβούλου της Κίνησης Κ. Τζατζάνη ακυρώνει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επέκτασης των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης και αύξηση της ωριαίας τιμής. Η απόφαση του ΔΣ ωφελούσε κυρίως την ιδιωτική εταιρία ελεγχόμενης στάθμευσης, αφού ο δήμος εισπράττει μόλις το 25% των χρημάτων, που οι δημότες καταβάλλουν στην εταιρία. Παρά, όμως, την απόφαση του υπουργείου ο δήμος αρνείται να συμμορφωθεί. Στο Συμβούλιο Επικρατείας ο Στ. Λογοθέτης καταθέτει προσφυγή κατά της απόφασης με παράλληλη αίτηση αναστολής στις 26/11, κι αυτό μόνο τότε όταν δημότες απειλούν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για το χαράτσι που παρανόμως υποχρεούνται να πληρώνουν. Με την ενέργειά του όμως αυτή ο δήμαρχος Πειραιά έστω και έμμεσα ομολογεί ότι κακώς δεν εφαρμόζει όλο αυτό το διάστημα την απόφαση και ταυτόχρονα ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο εκ των υστέρων νομική κάλυψη των πράξεων του.

Να σημειωθεί πάντως ότι μέχρι να εξεταστεί η προσφυγή του Δήμου πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Ακόμα, η εταιρία πρέπει να επιστρέψει στους δημότες τα χρήματα που έχει εισπράξει τόσο από την αύξηση των θέσεων στάθμευσης, όσο και από την αύξηση του ωριαίου τέλους στάθμευσης.

Ο Π. Σαλπέας σχολιάζοντας την προσφυγή του δημάρχου στο Συμβούλιο Επικρατείας σημειώνει ότι πρόκειται για ενέργεια που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το καθήκον του να προασπίζει τα συμφέροντα των δημοτών, προσθέτοντας ότι υποχρεώνονται οι δημότες να καταφύγουν και αυτοί στη Δικαιοσύνη για να προστατευτούν από έναν δήμαρχο που παραβαίνει τα καθήκοντά του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες η άλλη εταιρία παρκόμετρων που ο Δήμος έχει εγκαταστήσει στο Τουρκολίμανο και το Νέο Φάληρο μετά από αγωγή που κατέθεσε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου αποσύρεται από τους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής που εκμεταλλευόταν από τον περασμένο Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ