Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μειωμένος και ο προϋπολογισμός του '98

Στο πλαίσιο των εντολών της κυβέρνησης κινήθηκαν για μια ακόμη φορά οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ενα από τα βασικά θέματα της συνεδρίασης ήταν ο προϋπολογισμός, αλλά ακόμη και σ' αυτό το θέμα έγινε προσπάθεια υποβάθμισης της όλης διαδικασίας και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποδέχτηκαν τη λογική τού "αποδεχόμαστε αυτή την πραγματικότητα και ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, αφού δεν μπορούμε να έχουμε διεκδικητικό χαρακτήρα και να ζητήσουμε μεγαλύτερα κονδύλια". Αποδέχτηκαν, δηλαδή, να λειτουργούν ως κυβερνητικοί υπάλληλοι.

Στα κονδύλια που εγκρίθηκαν από το υπουργείο υπάρχει σαφής μείωση, αφού από τις υπηρεσίες της νομαρχίας και στο πλαίσιο της ίδιας της εγκυκλίου που είχε στείλει το υπουργείο, ζητήθηκαν περίπου 20 δισ., αλλά εγκρίθηκαν μόνο 16,9.

Στην όλη αυτή διαδικασία αντέδρασε ουσιαστικά και καταψήφισε τον προϋπολογισμό ο νομαρχιακός σύμβουλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", Νίκος Στεφανίδης,ο οποίος καταλόγισε στα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου ότι λειτουργούν σαν διορισμένοι και όχι σαν εκλεγμένοι του λαού και πάνω στη λογική του νόμου 2469/97 για περιορισμό των κρατικών δαπανών. Ο προϋπολογισμός, τόνισε, συντάχθηκε από τις υπηρεσίες της νομαρχίας κι εμείς κινούμαστε σαν να είμαστε εδώ για να εγκρίνουμε απλά ό,τι μας παρουσιάζετε. Από την άλλη πλευρά, επισήμανε, δεν έχετε παρουσιάσει κανέναν απολογισμό που να δείχνετε πώς λειτουργεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, ο Νίκος Στεφανίδης τόνισε ότι ενώ στην περιοχή έχουν εγκριθεί και γίνονται μεγάλα έργα όπως το αεροδρόμιο, στον προϋπολογισμό δεν έχουμε αύξηση στα κονδύλια, π.χ., για τις επιθεωρήσεις εργασίας, το ΚΕΠΕΚ και δεν προβλέπονται κονδύλια για έκτακτες ανάγκες, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ