Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συγκέντρωση κατά του προϋπολογισμού

Σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του Πειραιά ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Ετσι, την Τρίτη 9 του μήνα,πάνω από 20 πρωτοβάθμια σωματεία του Πειραιά διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Σε ανακοίνωση, που υπογράφουν τα σωματεία, τονίζεται ότι με την υπογραφή του συμφώνου "προδοσίας" του "κοινωνικού διαλόγου" ανοίγουν και τυπικά οι πόρτες για την επιστροφή των εργαζομένων στον εργασιακό μεσαίωνα. "Ταυτόχρονα - τονίζεται - μπαίνουν στην περιοχή μας τα επαίσχυντα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης,που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την Ασφάλιση και το 8ωρο. Τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται στη χρεοκοπία. Το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό ισοπεδώνονται".

Για τους ναυτεργάτες, τα σωματεία επισημαίνουν ότι με την άρση του καμποτάζ και τη χρησιμοποίηση της "μαύρης εργασίας" των αλλοδαπών, την πρόσφατη μείωση των Ελλήνων στις οργανικές συνθέσεις, επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της απασχόλησης.

"Το δημόσιο σύστημα υγείας - υπογραμμίζεται τέλος - τορπιλίζεται, νέοι ταξικοί φραγμοί ορθώνονται στη μόρφωση των παιδιών μας και μπαίνει ταφόπλακα στο δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Οι ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά ΔΕΚΟ και στα Νοσοκομεία θα έχουν ολέθριες συνέπειες για την εργατική τάξη, γιατί θα απογυμνωθούν από τον κοινωνικό τους χαρακτήρα, ώστε να παραδοθούν, με κερδοσκοπικά κριτήρια, στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ