Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν αγωνιστικά οι εργαζόμενοι στον ΟΔΔΥ

Αντιδρούν στη μετατροπή του Οργανισμού σε ανώνυμη εταιρία

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται εδώ και ένα μήνα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίων Υλικών (ΟΔΔΥ), αντιδρώντας στην επικείμενη μετατροπή του Οργανισμού σε Ανώνυμη Εταιρία, πράγμα που οδηγεί στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση και κατ' επέκταση, στην αλλαγή της εργασιακής σχέσης του προσωπικού. Ο ΟΔΔΥ, που αυτή τη στιγμή απασχολεί 200 άτομα, ανήκει στο δημόσιο και είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι πριν μερικούς μήνες πληροφορήθηκαν ότι στα πλαίσια του "λιγότερου κράτους", έως τον Ιούνη του '98 ο ΟΔΔΥ θα μετατραπεί σε ανώνυμη εταιρία. Απευθυνόμενοι στον υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Δρυ,πήραν την απάντηση ότι δεν είναι πλέον αυτός αρμόδιος και τους παρέπεμψε στην επιτροπή αποκρατικοποίησης...

Αυτή τη βδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των εργαζομένων με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου.Αναμένεται όμως και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αφού όπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Οργανισμός δημιουργήθηκε το 1946 με περιορισμένη χρονική διάρκεια για να διαχειριστεί το πλεονάζον "συμμαχικό" υλικό. Στη συνέχεια δε διαλύθηκε και το αντικείμενό του συνεχώς διευρυνόταν. Τα κέρδη του από τις δημοπρασίες αυτοκινήτων, τις πωλήσεις ανταλλακτικών και τις ανακυκλώσεις που πραγματοποιεί, είναι αρκετά σημαντικά και διοχετεύονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Την τελευταία πενταετία, αφού κάλυψε όλες τις λειτουργικές του ανάγκες, απέδωσε στο κράτος 12 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο ΟΔΔΥ έχει και σημαντική ακίνητη περιουσία, που στην περίπτωση ιδιωτικοποίησης θα περάσουν στα χέρια των ιδιωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ