Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΑΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ανοίγουν αύριο οι κάλπες

Σε μαζική συμμετοχή και υπερψήφιση των υποψηφίων της καλεί η "Ταξική Αγωνιστική Ενότητα"

Αρχίζουν αύριο Πέμπτη και ολοκληρώνονται την Τρίτη 9 Δεκέμβρη οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής για την ανάδειξη νέας διοίκησης, καθώς και αντιπροσώπων για το ΕΚΑ και την Ομοσπονδία του κλάδου.

Σε μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες και σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του καλεί, με τη διακήρυξή του, ο συνδυασμός "Ταξική Αγωνιστική Ενότητα Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος" (ΤΑΕΚΙΔΕ).

Η ΤΑΕΚΙΔΕ σημειώνει πως οι εργαζόμενοι της χώρας και του κλάδου βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους, από κεφάλαιο, Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβέρνηση. Αναφέρει ότι η ανεργία παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και ειδικότερα οι άνεργοι στον κλάδο ξεπερνούν τις 40.000, ενώ οι μερικά απασχολούμενοι δεν μπορούν να μετρηθούν.Επίσης, ότι μια σειρά εργοστάσια έκλεισαν, π.χ., ΕΛΛΑΣ, "Διεθνής Βιομηχανία Ενδυμάτων", "Πειραϊκή - Πατραϊκή" κ.ά. και η παραγωγική βάση της χώρας καταστρέφεται. Παράλληλα, τονίζεται, γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυτές που υπογράφονται δεν εφαρμόζονται, ενώ διαιτητικές αποφάσεις παραποιούνται. Επισημαίνει ότι ο προϋπολογισμός και η εισοδηματική πολιτική του 2,5% που ανακοινώθηκε σημαίνουν για τους εργαζόμενους άγρια λιτότητα και ότι στο στόχαστρο έχει μπει και η κοινωνική ασφάλιση.

Ο συνδυασμός επισημαίνει τις ευθύνες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομης Παρέμβασης" για την πορεία των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίες - όπως τονίζει - βάζουν πλάτη να περάσουν οι αντεργατικές κατευθύνσεις, καθώς και της ΠΑΣΚΕ στον κλάδο, που ευθυγραμμίζεται με τη συνολική στάση της κυβερνητικής παράταξης.

Υπογραμμίζει ότι η παράταξη, και από τη θέση της πλειοψηφίας της διοίκησης του συνδικάτου, βρέθηκε μπροστά στα μεγάλα και μικρά προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου, αντιτάχθηκε στη λογική της υποταγής, στον καταστροφικό "κοινωνικό διάλογο" και κράτησε ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης. "Η μεγαλύτερη ενίσχυση της ΤΑΕΚΙΔΕ και η πιο μαζική συμμετοχή - τονίζει - είναι στοιχεία που θα συμβάλουν στην αλλαγή του συσχετισμού υπέρ των δυνάμεων που στηρίζουν την ταξική πάλη, ενάντια στο κεφάλαιο και την κυβερνητική πολιτική, στην αλλαγή των συσχετισμών σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΟΕΚΙΔΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ