Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλούσια τα "ελέη" για εργατοπατέρες

Εκατοντάδες εκατομ. δραχμές δίνει και το 1998 η Εργατική Εστία σε ταμείο εργατοπατέρων, ΟΜΕΔ, ΕΙΕ

Με εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές, θα χρηματοδοτήσει η Εργατική Εστία και το 1998 το ταμείο "εργατικών στελεχών", ευρύτερα γνωστό σαν ταμείο εργατοπατέρων, καθώς και τους οργανισμούς "κοινωνικής συναίνεσης" ΟΜΕΔ και Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας.

Στη σχετική συζήτηση του ΔΣ της Εστίας για τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, αποφασίστηκε με μόνη διαφωνία του μέλους του ΔΣ από την πλευρά της ΓΣΕΕ Γ. Σταυρόπουλου,να χορηγηθούν 800 εκατομ. δρχ. στο ταμείο εργατοπατέρων, 690 εκατομ. δρχ. στον ΟΜΕΔ και 446 εκατομ. δρχ. στο ΕΙΕ. Η απόφαση πάρθηκε παρ' όλο που από τους ισολογισμούς των παραπάνω οργανισμών προκύπτει ότι έχουν πλεόνασμα, ενώ η Εργατική Εστία έχει αυξημένες υποχρεώσεις απέναντι στους δικαιούχους της. Πρόταση του Γ. Σταυρόπουλου,ήταν να δοθούν αυτά τα χρήματα κατά 50% για τα προγράμματα του Οργανισμού και τα υπόλοιπα στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Στη συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Εργασίας ενδέχεται να προχωρήσει σε ρυθμίσεις αλλαγής στη χρηματοδότηση, που θα την περικόπτουν, είναι ένα ερώτημα, όμως, αν τέτοιες δεσμεύσεις έχουν αξιοπιστία. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών έστειλε έγγραφο στον ΟΕΕ, με το οποίο ζητούνται να δοθούν 10 δισ. δραχμές στο ταμείο εργατοπατέρων, επειδή δεν του χορηγήθηκαν ολόκληρες οι προηγούμενες επιχορηγήσεις από την Εργατική Εστία! Μια τέτοια απαίτηση μπορεί να "βουλιάξει" τον Οργανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ