Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΝΟ
Μάχη κατά της επιχειρούμενης νοθείας

Σε συγκέντρωση, με στόχο να σταματήσουν τους μηχανισμούς της νόθευσης των συσχετισμών, καλούν αύριο, στις 10 πμ έξω από το ΥΕΝ, τους ναυτεργάτες ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ". Συμμετέχουν πάνω από 20 σωματεία του Πειραιά

Με τους γνωστούς μηχανισμούς καθ' όλα έτοιμους να αναλάβουν δράση για τη νόθευση των συσχετισμών δύναμης και με την παρουσίαση ενός προγραμματισμού δράσης με τον οποίο η νόθα πλειοψηφία επιδιώκει να παραδώσει αλυσοδεμένους τους ναυτεργάτες στις εφοπλιστικές ορέξεις, αρχίζει αύριο στις 10 το πρωί το 25ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η εισήγηση για τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης της διοίκησης εγκρίθηκε χτες από την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ και έρχεται να συμπληρώσει το σκηνικό που έχει στηθεί με τις μεθοδεύσεις για αποκλεισμούς δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων. Πρόκειται για ένα "περί ανέμων και υδάτων" κείμενο, όταν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η πιο σφοδρή επίθεση εφοπλιστών και κυβέρνησης σε βάρος των ναυτεργατών, που απειλούνται με επαγγελματική εξαφάνιση και αφαίρεση κάθε κατακτημένου δικαιώματος! Οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας αρνήθηκαν να συμπεριληφθεί στην εισήγηση ακόμα και πλαίσιο αιτημάτων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,πρόταση που κατέθεσαν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"!

Να ματαιώσουν τα σχέδια για νοθεία στο Συνέδριο της ΠΝΟ καλούν τους ναυτεργάτες τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, τα οποία, αύριο στις 10 το πρωί, διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από το χώρο του συνεδρίου που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Από νωρίς το πρωί χτες συνδικαλιστές από τα δύο σωματεία και τη "Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνησης", "αλώνισαν" το λιμάνι του Πειραιά, με περιοδείες στα καράβια και στην Ακτή Μιαούλη ,δίνοντας τη μάχη για την προετοιμασία της συγκέντρωσης.

Με τους ναυτεργάτες αύριο ενώνουν τα αγωνιστικά τους βήματα και άλλοι εργαζόμενοι του Πειραιά. Στην αγωνιστική κινητοποίηση καλούν πάνω από 20 πρωτοβάθμια σωματεία, απαιτώντας τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να σταματήσει η νόθευση του συσχετισμού δύναμης και στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Ο Μιχάλης Νουφαρίτσης β' αντιπρόεδρος της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά και στέλεχος της ΕΣΑΚ, σημείωσε: "Επιβάλλεται η μαζική παρουσία των εργαζομένων του Πειραιά. Μας αφορά όλους ο εκδημοκρατισμός του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Τα περισσότερα ναυτεργατικά σωματεία εφαρμόζουν το πλειοψηφικό σύστημα που σημαίνει ότι νοθεύουν τους συσχετισμούς δύναμης και στο Εργατικό Κέντρο. Επιπλέον είναι νόθα η ίδια η σύνθεση του Συνεδρίου, αφού με διάφορες μεθοδεύσεις αποκλείονται δημοκρατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι. Ομως ιδιαίτερη σημασία έχει ότι αυτό το σώμα με νοθευμένους συσχετισμούς θα πάρει και αποφάσεις που αφορούν το μέλλον των ναυτεργατών και μάλιστα όταν ο κλάδος αντιμετωπίζει ολομέτωπη επίθεση από εφοπλιστές, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ