Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προχωράμε!

Μνήμες από τα παλιά ξύπνησε το προχτεσινό συλλαλητήριο, μετά από πρόσκληση της ΚΟΑ στο Πεδίον του Αρεως. Η εντυπωσιακή και ίσως, για ορισμένους απροσδόκητη συμμετοχή των λαϊκών μαζών κάτω από τα τιμημένα λάβαρα του ΚΚΕ, έδειξε ολοκάθαρα ότι το Κόμμα όλο και περισσότερο κατακτά τη θέση που πρέπει στη συνείδηση των εργαζομένων, γεγονός βέβαια που έχει - και θα έχει στο μέλλον - την αντανάκλασή του και στη διαμόρφωση νέων συσχετισμών δύναμης και στο πολιτικό επίπεδο. Ακριβώς αυτή η λαϊκή συμμετοχή στη συγκέντρωση του Κόμματος ήταν που θορύβησε τους θεματοφύλακες του συστήματος και αυτή την ανησυχία τους, δεν την έκρυψαν, υψώνοντας τείχη σιωπής στα ΜΜΕ που ελέγχουν.

Εμείς, όμως, προχωράμε. Η προχτεσινή συγκέντρωση αποτέλεσε ένα νέο, μεγάλο βήμα, ένα καινούριο ελπιδοφόρο μήνυμα. Μια ακόμη απόδειξη ότι βαδίζουμε σωστά, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, ακόμη πιο γρήγορα και πάνω απ' όλα περισσότερο αποτελεσματικά. Και τούτο, γιατί έρχονται αρκετές και κρίσιμες μάχες. Μάχες, που είναι συνυφασμένες, όπως συνέβαινε πάντα στα 80 χρόνια δράσης του ΚΚΕ, με την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, με τα μεγάλα ιδανικά του σοσιαλισμού. Τέτοιες μάχες, και μάλιστα τις επόμενες μέρες, είναι η επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 18 Δεκέμβρη, η συγκέντρωση του Κόμματος την Κυριακή, 14 Δεκέμβρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης για τα 80χρονα.

Μάχες, που σήμερα αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία, εξαιτίας και του γεγονότος ότι στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται μια κυβέρνηση, η οποία καθημερινά επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνη είναι για το λαό και τον τόπο. Μια κυβέρνηση που έχει εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ενώ δε διστάζει να χρησιμοποιεί τις πλέον αυταρχικές μεθόδους, για να χειραγωγήσει και καθυποτάξει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση.

Το περισσότερο ενθαρρυντικό, όμως, είναι, όπως φάνηκε καθαρά στο προχτεσινό συλλαλητήριο, ότι όλο και περισσότεροι "τείνουν ευήκοον ους" στη φωνή του Κόμματος, στο προσκλητήριό του για αντίσταση στην αντιλαϊκή επέλαση, για συγκρότηση του Μετώπου, που θα μπορέσει να επιβάλει μια άλλη πολιτική, τη "δική τους" πολιτική. Ολο και περισσότεροι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, αγρότες, μικρομεσαίοι, συνειδητοποιούν ότι "δεν πάει άλλο" και αναζητούν διέξοδο, που να ανταποκρίνεται στα συμφέροντά τους. Ολο και περισσότεροι βρίσκουν τη δύναμη να υπερπηδήσουν τα τεράστια εμπόδια που ορθώνονται μπροστά τους, προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με τους κομμουνιστές, να μην ενώσουν μαζί τους τη δύναμή τους.

Ολο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι αναγκαία προϋπόθεση, για να αλλάξει κάτι "προς το καλύτερο" σε αυτό τον τόπο, να έρθουν για τους ίδιους και τα παιδιά τους "καλύτερες μέρες".

Οι κομμουνιστές της Αθήνας, οι φίλοι του Κόμματος, με το προχτεσινό συλλαλητήριο κατάφεραν να μας κάνουν όλους πιο αισιόδοξους, να δώσουν μια νέα πνοή στο δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα, στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης. Είναι βέβαιο ότι ο "σταθμός" αυτός θα σηματοδοτήσει την ένταση των προσπαθειών, για να γίνουν τα επόμενα βήματα, όπως τα έχει προσδιορίσει το Κόμμα και επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες και ανάγκες. Η επιτυχία του συλλαλητηρίου είναι ένα θετικό κρατούμενο και δείχνει το δρόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ