Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντικομμουνισμού συνέχεια...

Με προφανή στόχο τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, 57 βουλευτές της ΝΔ, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, καταφέρονται κατά του Αρη Βελουχιώτη αναβιώνοντας τη μαύρη, ασφαλίτικη αντικομμουνιστική προπαγάνδα άλλων εποχών

Φαίνεται ότι η επιχείρηση παραποίησης της ιστορικής αλήθειας γύρω από τη ζωή και τη δράση του Αρη Βελουχιώτη, με σκοπό να πληγεί το ΚΚΕ και να ποτιστούν οι συνειδήσεις των εργαζομένων με το δηλητήριο του αντικομμουνισμού, θα έχει πολύ συνέχεια στο μέλλον. Ηδη από χτες φάνηκε καθαρά ότι, δίπλα στην εκλεπτισμένη, επιστημονικοφανή αντικομμουνιστική προπαγάνδα προστίθεται και η μαύρη ασφαλίτικη προπαγάνδα της μεταβαρκιζιανής περιόδου, της περιόδου του εμφυλίου και της εποχής του μετεμφυλιακού καθεστώτος. Συγκεκριμένα 57 βουλευτές της ΝΔ - οι μόνοι που θα μπορούσαν να προβούν σε τέτοια ενέργεια - κατέθεσαν στη Βουλή Ερώτηση με την οποία εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί "κατά τις τελευταίες εβδομάδες παριστάμεθα μάρτυρες μιας βάναυσης και ανεύθυνης προκλήσεως εθνικού διχασμού με την προβολή - ιδιαίτερα των κυβερνητικών τηλεοπτικών σταθμών - του βίου και της πολιτείας του διαβόητου καπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη".

Εμετικό περιεχόμενο

Στην Ερώτηση, πέραν του παραπάνω ισχυρισμού περί "προκλήσεως εθνικού διχασμού", ξεδιπλώνεται μια εμετική αντικομμουνιστική προπαγάνδα με επίκεντρο την προσωπικότητα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ. Ετσι ανάμεσα στα άλλα:

- Επανέρχονται τα περί "αιμοβόρων και αιμοσταγών μαυροσκούφηδων του Αρη" και αντιγράφονται από τα γνωστά εγχειρίδια της ασφάλειας λέξη προς λέξη τα δήθεν εγκλήματα που διέπραξαν ο Αρης και οι σύντροφοί του "κατ' εντολή της ΚΕ του ΚΚΕ".

- Παρουσιάζεται το ποινικό μητρώο του Αρη - το οποίο είχαν συντάξει οι κρατικές υπηρεσίες δίωξης του κομμουνισμού και που αφορά την επαναστατική του δράση πριν τον πόλεμο - με σκοπό να τον εμφανίσουν ως εγκληματικό στοιχείο. Πρόκειται για απόλυτη ταύτιση με την πρακτική των δυνάμεων κατοχής της χώρας αφού αυτό το ποινικό μητρώο το είχαν αξιοποιήσει και οι Γερμανοί κατακτητές στην προσπάθειά τους να περάσουν στον ελληνικό λαό την άποψη ότι ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ ήταν ένας κοινός εγκληματίας!!!

- Πολύτιμος βοηθός στους ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ ούτως ώστε να στηρίξουν τους ανιστόρητους ισχυρισμούς τους, στέκεται ο Γρ. Φαράκος αφού αξιοποιούνται δεόντως όσα αυτός ψευδώς ισχυρίζεται σε βάρος του ΚΚΕ στο τελευταίο βιβλίο του ομοϊδεάτη του Λ. Μαυροειδή.

- Δεν παραλείπεται δε, η αξιοποίηση των όσων σε βάρος των ΕΑΜικών οργανώσεων έγραψε ο γνωστός, μακαρίτης πια, τροτσκιστής Α. Στίνας ο οποίος είχε κάθε λόγο να κρατήσει αντιΕΑΜική στάση ως το τέλος της ζωής του, αφού η παράταξή του στα χρόνια της κατοχής δε θεωρούσε εχθρό τους Γερμανούς, Ιταλούς και Βουλγάρους φασίστες κατακτητές αλλά τις ΕΑΜικές οργανώσεις γιατί τάχα "με τον εθνικισμό τους εμπόδιζαν την προλεταριακή επανάσταση και υπέτασσαν τις λαϊκές μάζες στην αστική τάξη".

Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο...

Είναι προφανές πως με την Ερώτησή τους οι 57 βουλευτές της ΝΔ - ανεξαρτήτως αν είναι ή δεν είναι όλοι γνώστες του παιχνιδιού - δεν αποσκοπούν, αξιοποιώντας τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, να ελέγξουν την κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της. Αλλωστε τι έλεγχο να της κάνουν με τέτοια επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν και με την επαναφορά στο προσκήνιο των φαντασμάτων του μαύρου, απ' όλους καταδικασμένου, παρελθόντος; Τίθεται επομένως το ερώτημα γιατί κατατέθηκε η Ερώτηση;

Στόχος της Ερώτησης είναι να καθαγιαστεί στα μάτια της κοινής γνώμης και να γίνει πιο διεισδυτικός στις συνειδήσεις ο εκλεπτισμένος, ο επιστημονικοφανής αντικομμουνισμός, όπως τον γνωρίζουμε χρόνια τώρα κι όπως τον βλέπουμε να ξεδιπλώνεται μπροστά μας τελευταία, με τα δήθεν επιστημονικά βιβλία γύρω από την ιστορία του ΚΚΕ και τις σχετικές, δήθεν αντικειμενικές, εκπομπές των τηλεοπτικών καναλιών. Στόχος είναι να καλλιεργηθεί η εντύπωση πως αντικομμουνισμός είναι αυτός που φαίνεται - δηλαδή ο ασφαλίτικος χοντροκομμένος αντικομμουνισμός της Ερώτησης των 57 βουλευτών - ενώ τα υπόλοιπα, αυτά που μας απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα και που προκάλεσαν την αγανάκτηση και την αντίδραση των κομμουνιστών, είναι πορίσματα της επιστημονικής έρευνας που, όμως, "δεν αρέσουν στο ΚΚΕ γιατί δεν το συμφέρουν". Ετσι επιχειρείται και η αποδυνάμωση της κριτικής του ΚΚΕ για το σύγχρονο αντικομμουνισμό.

Στη βάση των παραπάνω δεν είναι, καθόλου απίθανο τις επόμενες μέρες να ξεδιπλωθεί ένας "σικέ αγώνας" όπου κυβερνητικοί και άλλοι πρώην αριστεροί παράγοντες θα "υπερασπίζονται" τον Αρη και την ΕΑΜική αντίσταση από τους... κακούς δεξιούς, οι τελευταίοι θα καθυβρίζουν με το χειρότερο τρόπο το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και τον καπετάνιο του και όλοι μαζί, σε αγαστή συνεργασία, θα θάβουν το ΚΚΕ, τον εμπνευστή, τον στηλοβάτη, τον καθοδηγητή, τον αιμοδότη της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και το κόμμα εκείνο που είναι δυνατόν σήμερα - λόγω του χαρακτήρα του και της πολιτικής του - να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ