Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποσιωπούν την ουσία!

Η χώρα μας, με την επικύρωση από την κυβέρνηση της νέας δομής του ΝΑΤΟ, μπαίνει ακόμα βαθύτερα στο στόμα του λύκου. Η αμερικανοποίηση του Αιγαίου είναι πλέον κάτι παραπάνω από δεδομένη, μέσω της απεμπόλησης του δικαιώματος της χώρας να είναι εκείνη, η οποία θα έχει την ευθύνη για την προστασία της επικράτειάς της. Την ίδια ώρα, η νέα αρχιτεκτονική του ΝΑΤΟ δίνει τη δυνατότητα στο Λευκό Οίκο να ασκεί με ευνοϊκότερους όρους την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας και να προωθεί τους σχεδιασμούς για διχοτόμηση του Αιγαίου μέσω των διαβόητων "Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης". Ολα αυτά συνιστούν φυσική συνέπεια και επακόλουθο της ίδιας της ένταξης και της ομηρίας του τόπου στο δολοφονικό οργανισμό. Ενας οργανισμός που, τόσο με την παλιά, όσο και με τη νέα δομή του, συνιστά ένα αρπακτικό όργανο στα χέρια των ιμπεριαλιστών, οι οποίοι ποδοπατούν κάθε έννοια κυριαρχίας των κρατών εκείνων που αποτελούν πέρασμα για την εδραίωση των υπερατλαντικών γεωστρατηγικών συμφερόντων τους. Το ΝΑΤΟ ποδοπατά τη χώρα μας, όπως το κάνει επί 45 χρόνια, με ακόμα στυγνότερο τρόπο σήμερα, στην εποχή της "νέας τάξης".

***

Ολα τα παραπάνω είναι μια αλήθεια, που δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο ελληνικός λαός, όσο κι αν οι κυβερνώντες κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνει ανενημέρωτος, έχει αντιληφθεί ότι εδώ παίζεται ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι για το μέλλον του και για τον τόπο. Οτι αυτός ο οργανισμός, που ευθύνεται για την κατοχή της Κύπρου, που υπήρξε ενορχηστρωτής της εφτάχρονης δικτατορίας και στυλοβάτης των συνταγματαρχών, που αμφισβητεί από το 1960 το εύρος του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου, έρχεται τώρα και, στο πλαίσιο της νέας δομής του, θέτει στον Προκρούστη των δυνάμεων της ταχείας γκαγκστερικής δράσης του το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Και όμως, το παραπάνω ζήτημα επιχειρείται να περάσει στα "ψιλά" και να προταχθεί τι; Μα, το αν κάποιοι καθήμενοι στις υπουργικές καρέκλες ή στα έδρανα των κυβερνητικών βουλευτών έχουν διαφορές με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ! Μα, αυτό είναι το θέμα, κύριοι των ΜΜΕ και της κυβέρνησης; Αυτό που καίει τον τόπο είναι, αν οι σχέσεις Σημίτη - Αρσένη - Ακη παραμένουν "αγαθές"; Γι' αυτό άλλαξε η δομή του ΝΑΤΟ; Για να μετρηθεί η αντοχή των "συντροφικών σχέσεων" των μελών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ;

***

Εδώ βρισκόμαστε ενώπιον μιας επιχείρησης αποσιώπησης της ουσίας του θέματος, διά της υπαγωγής του σε δευτερεύον και τριτεύον ζήτημα του ερωτήματος "θα παραιτηθεί ή δε θα παραιτηθεί ο Αρσένης;"... Ας μην τους επιτρέψουμε να εγκλωβίσουν το καίριο για τη χώρα θέμα της νέας δομής του ΝΑΤΟ, σε μια κοντόθωρη και πολιτικάντικη λογική, που θα περιστρέφεται γύρω από το ποιος θα κάθεται στην τάδε ή τη δείνα καρέκλα της εξουσίας. Μιας εξουσίας, που στο σύνολό της υπηρετεί το ΝΑΤΟ.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ