Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Η αφύπνιση της οργάνωσης θα φέρει την επιτυχία

Τη σιγουριά, πως η κάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης εξαρτάται από τη δουλιά όλων των κομμουνιστών, καθώς οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΚΚΕ, εκφράζουν τα μέλη της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου του Κόμματος, παρά το γεγονός, ότι το μέχρι τώρα ποσοστό κάλυψης του πλάνου δεν είναι αυτό που οι ίδιοι θα ήθελαν. Το συνολικό πλάνο της Επιτροπής Περιοχής ήταν την 1η Δεκέμβρη 33%, ενώ τα αντίστοιχα των ΝΕ είναι:Ζάκυνθος 40%, Αχαϊα 34%, Κόρινθος 34%, Κεφαλλονιά 27%, Ηλεία 26,5%.

Αυτή η ίδια η ανάλυση των ποσοστών δείχνει πως οι μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν μένουν αναξιοποίητες μέχρι στιγμής. Κι αυτό, γιατί η ανταπόκριση των εργαζόμενων είναι μεγάλη, αλλά δεν είναι ανάλογη η προσπάθεια όλων των μελών της οργάνωσης. Ετσι, το βάρος πέφτει στην αφύπνιση του δυναμικού της Οργάνωσης, το οποίο αν ακολουθήσει το παράδειγμα των πρωτοπόρων της Εξόρμησης και "τα δώσει όλα", τότε είναι σίγουρο πως το πλάνο της Περιοχής θα καλυφθεί. Αυτή είναι η άποψη του Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής ΠελοποννήσουΚώστα Μπάτσικα, ο οποίος σημειώνει:

"Παρά το γεγονός ότι, στα μισά της Οικονομικής Εξόρμησης, η Περιοχή δε βρίσκεται ψηλά στην κάλυψη του πλάνου της, υπάρχει η σιγουριά ότι το πλάνο μπορεί να καλυφθεί. Αυτή μας την αισιοδοξία τη στηρίζουμε στους εξής λόγους:

1) Υπάρχουν ακόμα Οργανώσεις, μέλη και φίλοι του Κόμματος που δεν εξάντλησαν τα περιθώριά τους, δεν έχουν μέχρι τώρα πλησιάσει ικανό αριθμό εργαζόμενων για να τους ζητήσουν την ενίσχυση του ΚΚΕ.

2) Υπολείπονται σημαντικά ποσά από προσφορές μελών, στελεχών και φίλων του Κόμματος που δεν έχουν ακόμα δοθεί.

3) Από την πείρα των πρωτοπόρων οργανώσεων που έχουν καλύψει μεγάλο ποσοστό του πλάνου τους (όπως της ΚΟΒ Οικοδόμων Πάτρας, της ΚΟΒ Πόλης Ζακύνθου, της ΚΟΒ Αμαλιάδας, της ΚΟΒ Λουτρακίου, της ΚΟΒ Προσφυγικών Πάτρας κλπ.) αποδεικνύεται ότι όσο μεγαλύτερο είναι το άνοιγμα των ΚΟΒ στους εργαζόμενους, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταπόκριση του κόσμου.

Τα στοιχεία δείχνουν πως ενισχύουν το ΚΚΕ εργαζόμενοι και απλοί άνθρωποι πολύ πέρα από την επιρροή του Κόμματος. Κατά συνέπεια, στο βαθμό που οι ΚΟΒ και τα καθοδηγητικά όργανα θα οργανώνουν και θα ελέγχουν τη δουλιά τους, με βάση την επιδίωξη, για άνοιγμα σε κόσμο πέρα από την επιρροή μας, το πλάνο θα καλυφθεί.

Πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχουν πολλά παραδείγματα πρωτοπόρας δουλιάς από στελέχη και μέλη της Οργάνωσης. Ενα από αυτά είναι του σ. Μάκη Μασμανίδη, ο οποίος έχει ήδη συγκεντρώσει 1.000.000 δρχ. και έχει βάλει στόχο να το διπλασιάσει ως το τέλος της Εξόρμησης. Ενας άλλος σύντροφος στο χώρο δουλιάς του πήρε ενίσχυση από το 60% των εργαζόμενων επειδή απευθύνθηκε σε κάθε εργαζόμενο χωριστά με το κουπόνι στο χέρι. Σε εξορμήσεις κλιμακίων του Κόμματος σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά ανταποκρίθηκε το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων.Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του σ. Αριστείδη από το Λουτράκι, ο οποίος έλεγε πως "ήμουν διστακτικός όταν έβαλα το πλάνο. Οταν όμως άρχισα να πλησιάζω τους εργαζόμενους και είδα την ανταπόκρισή τους, αποφάσισα να διπλασιάσω το ατομικό μου πλάνο των 100.000 δρχ. Με ξάφνιασε η ανταπόκριση που βρίσκει το Κόμμα". Από όλα αυτά φαίνεται πως, αν κατά μέσο όρο, το κάθε μέλος της Οργάνωσης απευθυνθεί σε 10 εργαζόμενους, τότε, με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, το πλάνο θα καλυφθεί.

Αυτές τις μέρες σχεδιάσαμε και πραγματοποιούμε συσκέψεις μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, για να μεθοδευτεί η πλατύτερη στράτευση και των φίλων του Κόμματος στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Αυτές οι συσκέψεις αποδίδουν, γιατί εξηγούμε στον κόσμο μας τους σκοπούς της Εξόρμησης και γιατί το ΚΚΕ έχει ανάγκη και από την οικονομική στήριξη, για να συνεχίσει αποτελεσματικά τη δράση του.

Μπορεί οι μέρες που απομένουν να είναι λίγες, ωστόσο, η μάχη της Εξόρμησης είναι υπόθεση που εξαρτάται μόνο από τη δουλιά των στελεχών, μελών και φίλων του Κόμματος. Κατά συνέπεια, πρέπει το σύνολο των κομμουνιστών της Περιοχής να ξεπεράσει, αν χρειαστεί, τον εαυτό του, για να καλυφθεί το πλάνο. Αυτό θα αποτελεί σημαντική νίκη της Οργάνωσης, θα είναι η πρώτη επιτυχία της καμπάνιας για το γιορτασμό των 80χρονων του Κόμματος, για ένα ΚΚΕ ισχυρό στην εργατική τάξη και τη νεολαία, για την προώθηση του στόχου μας: την οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγγιξε το 26% η κάλυψη του πλάνου στο πρώτο πανηγυρικό «κλείσιμο» (2022-11-02 00:00:00.0)
Σήμερα πέφτει η «αυλαία» της μεγάλης μάχης (2022-01-31 00:00:00.0)
Με όλες μας τις δυνάμεις στην τελική ευθεία (2012-01-21 00:00:00.0)
Αποφασιστικά για την υπερκάλυψη των πλάνων (2007-12-09 00:00:00.0)
Επιταχύνουμε στην τελική ευθεία... (2003-12-03 00:00:00.0)
Ενθουσιασμός και αισιοδοξία στην ΚΟΘ (1996-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ