Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Να πλησιάσουμε όλους τους εργαζόμενους

Παρά τη σχετική καθυστέρηση που υπάρχει στην κάλυψη του πλάνου οι κομμουνιστές του Πειραιά αισιοδοξούν ότι θα κερδίσουν και αυτή τη μάχη. Η αισιοδοξία αυτή είναι βάσιμη, δεδομένου ότι κάποιες ΚΟΒ ήδη πλησιάζουν στην κάλυψη του πλάνου τους και άλλες είναι κοντά σε αυτόν το στόχο, όπως η ΚΟΒ Κολοκοτρώνη Κορυδαλλού που είναι στο 90%, η ΚΟΒ Περάματος πάνω από 65%, η ΚΟΒ του ΟΛΠ πλησιάζει το 70% και άλλες.

"Αρκετά μέλη ήδη έχουν υπερκαλύψει το πλάνο τους, κάτι που δείχνει τις αντικειμενικά μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά πρέπει να αξιοποιηθούν", τονίζει ο γραμματέας της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ Σ. Κωτσαντής,προσθέτοντας: "Τα κύρια ζητήματα στα οποία συγκεντρώνουμε την προσοχή μας είναι το άνοιγμα στον κόσμο. Στόχος μας είναι να μη μείνει κανένας εργαζόμενος στον Πειραιά, που να μην τον πλησιάσουν οι κομμουνιστές.Η πείρα δείχνει ότι υπάρχει ανταπόκριση, αλλά τα ποσά που δίνονται είναι μικρά, πεντακοσάρικα ή χιλιάρικα, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας του κόσμου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εργοστασίου που το 30% των εργατών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κόμματος, το μικρό τους όμως εισόδημα δεν τους επέτρεψε να δώσουν μεγάλα ποσά".

Ενα άλλο από τα μέτρα που παίρνει η ΚΟΠ για την κάλυψη του πλάνου είναι ο συνδυασμός της Οικονομικής Εξόρμησης με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις, που αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται. Μαζί με τη δουλιά για την επιτυχία της απεργίας στη Ζώνη στις 9 Δεκέμβρη, που συμμετέχει και ο δήμος, την προετοιμασία της μεγάλης απεργίας στις 18 Δεκέμβρη, ή στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα για τις αναδείξεις των υποψηφίων δημάρχων στις οποίες συμμετέχουν και οι κομμουνιστές, τα μέλη, στελέχη και οπαδοί του ΚΚΕ, μιλάνε στους εργαζόμενους και για την 80χρονη προσφορά του Κόμματος.

Μέχρι το μεσημέρι της 4ης Δεκέμβρη πρώτη οργάνωση στην κάλυψη του πλάνου ήταν η οργάνωση του Περάματος. Ακολουθεί ο Κορυδαλλός και η Σαλαμίνα με περίπου 50%, η Αχτίδα των Δημοσίων Υπαλλήλων και το Κερατσίνι με 43%. Ο Πειραιάς και η Κοκκινιά είναι στο 40%, οι Ναυτεργάτες στο 35%, οι Εργατοϋπάλληλοι στο 33%, οι ΕΒΕ και ο Ρέντης στο 32% και τα νησιά στο 28%. Υπόθεση τιμής είναι και για τις κνίτισσες και τους κνίτες του Πειραιά η κάλυψη του πλάνου τους. Η Οργάνωση είναι στο 40%, αλλά οι νέοι κομμουνιστές έχουν αποφασίσει να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν.

"Τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης τις μέρες που ακολουθούν τα μέλη της ΚΝΕ θα τη δώσουν παντού όπου υπάρχουν νέοι. Στο σχολείο, τους τόπους δουλιάς, τα στέκια νεολαίας. Πιο αποφασιστικά θα απευθυνθούμε στους νέους, που δε συμμορφώνονται με το μέλλον που ετοιμάζουν για αυτούς, χωρίς αυτούς", τονίζει η γραμματέας της Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου,προσθέτοντας: "Με το κουπόνι στο χέρι απευθυνόμαστε στη νεολαία για να ενισχύσει το Κόμμα της εργατικής τάξης. Το πιο νεανικό Κόμμα που θέσεις του είναι τα δικαιώματα των νέων".

Πρώτοι στην κάλυψη του πλάνου είναι οι κνίτες του Κορυδαλλού με 45%, ακολουθεί το Κερατσίνι με 38%, ο Ρέντης με 31%, ο Πειραιάς με 26% και το Πέραμα με 24%.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το Γενάρη (2009-01-01 00:00:00.0)
Χωρίς εφησυχασμό στη μάχη (2008-12-31 00:00:00.0)
Η συστηματική δουλιά φέρνει αποτελέσματα (2007-12-23 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση (2006-12-07 00:00:00.0)
Πιο δυναμικά - πιο αποφασιστικά! (2004-11-24 00:00:00.0)
Ανεξάντλητα περιθώρια (1995-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ