Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
"Μια μάχη που μας θέλει όλους"

Ο Θ. Ηλιόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας

"Καμιά υποταγή, καμιά οπισθοχώρηση. Μόνος δρόμος, η συνεργασία με τους δημότες, για ένα μέλλον με προοπτική". Με αυτό το σύνθημα η Ολομέλεια της "Προοπτικής - Δημοτικής Κίνησης Γλυφάδας", τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή της, ανακήρυξε χτες τον υποψήφιο δήμαρχο για τις επόμενες δημοτικές εκλογές,Θανάση Ηλιόπουλο.

"Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ορθωθεί και να αγωνιστεί ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που τη θέλει μίζερη και υποταγμένη στα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Που τη μετατρέπει σε φορομπηχτικό μηχανισμό, με μόνο σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη των δημοτών", τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας. Τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Γλυφάδας - συνέχισε - είναι βασικά η φορολογία, που για τη σημερινή δημοτική αρχή αποτελεί καθημερινή πρακτική. Η φιλοσοφία της είναι διαχειριστική, με ιδιωτικοποιήσεις, υπερφορολογήσεις, ανταποδοτικά τέλη, αυξήσεις της τάξης του 150% σε έξι χρόνια.

Αλλο σοβαρό θέμα που βρίσκει αντίθετη την "Προοπτική - Δημοτική Κίνηση Γλυφάδας", είναι η ελεγχόμενη από ιδιώτες στάθμευση. Να σημειώσουμε πως ο Δήμος Γλυφάδας είναι από τους πρώτους που υπέγραψαν σύμβαση με παρκοεταιρία. Παράλληλα, το σχέδιο "Καποδίστριας", όπως επισήμανε ο Θ. Ηλιόπουλος, είναι ίσως το πιο σοβαρό θέμα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι φορείς της ΤΑ, "καθώς δημιουργεί νέες μορφές παρέμβασης στις τοπικές κοινωνίες, ενώ δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση νέων φορολογικών επιβαρύνσεων των δημοτών".

Η "Προοπτική - Δημοτική Κίνηση Γλυφάδας", μπροστά στην υποταγή της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου στις προσταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αντιτάσσει τον καθημερινό επίπονο και επίμονο αγώνα με τον δημότη, για τον δημότη. Κλείνοντας την εισήγησή του ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας, Θ. Ηλιόπουλος, υπογράμμισε: "Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας είναι αναστρέψιμη. Αρκεί, δυναμικά να μπούμε σε μια μάχη που δε θέλει έναν, δε θέλει πολλούς, μας θέλει όλους. Για ένα μέλλον που θα κάνει τα παιδιά μας να χαμογελάσουν".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στο τιμόνι» οι αγωνιστικές δυνάμεις (2006-10-24 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις για τις δημοτικές εκλογές (2006-03-10 00:00:00.0)
Ο Γ. Φαχουρίδης υποψήφιος δήμαρχος (2002-01-25 00:00:00.0)
Απότισαν φόρο τιμής (1998-08-01 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκαν οι "Γιορτές της Ανοιξης" (1998-06-02 00:00:00.0)
Ο Βασίλης Τζήκας υποψήφιος (1998-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ