Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Σάλπισμα αντίστασης

Με τον Γιάννη Κωνσταντινίδη διεκδικεί τη δημαρχία η "Δημοτική Πρωτοβουλία"

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης ανακηρύχτηκε επικεφαλής της "Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας" και υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Σμύρνης για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Η παράταξη ανανέωσε την εμπιστοσύνη της και με τον ίδιο επικεφαλής θα συνεχίσει τη μάχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού, όπως τονίστηκε στη διάρκεια της ολομέλειας, κατά την προηγούμενη τριετία που εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος δικαίωσε την αγωνιστική και διεκδικητική στάση της παράταξης.

Τα τελευταία τρία χρόνια, επισήμανε στην ομιλία του ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, εξαιτίας των γενικότερων αναδιαρθρώσεων που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, επιχειρείται να αλλοιωθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να μεταφερθούν σε αυτήν λειτουργίες του κράτους σε βάρος των δημοτών, χωρίς όμως να τους παρέχει τους απαραίτητους πόρους. Συγκεκριμένα, μόνο στη Νέα Σμύρνη έχουν παρακρατηθεί από την κεντρική εξουσία 14 δισ. δρχ. και τόνισε ότι η "Δημοτική Πρωτοβουλία" θεωρεί αναγκαία την ανάπτυξη αγώνα για τη διεκδίκηση των πόρων από την κεντρική εξουσία.

Παράλληλα, στη διάρκεια της ολομέλειας, επισημάνθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δημότες της Νέας Σμύρνης, όπως η αύξηση της φορολογίας μέσω του δήμου, η οποία μόνο την τελευταία τριετία στη Νέα Σμύρνη αυξήθηκε κατά 43%, η μείωση του πράσινου και των ελεύθερων χώρων στην περιοχή, η έλλειψη σχολικών κτιρίων, η έλλειψη χώρων άθλησης, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, οι αυξημένοι ρύποι κλπ.

Οπως τονίστηκε στη διάρκεια της ολομέλειας, η παρούσα δημοτική αρχή προώθησε τη συρρίκνωση αρμοδιοτήτων του δήμου και την ιδιωτικοποίηση στον τομέα της καθαριότητας και παραιτήθηκε, στην πράξη, από το δικαίωμα διεκδίκησης του ποσού που αναλογεί στο δήμο από τους θεσμοθετημένους πόρους, επιλέγοντας να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσχέρειες που δημιουργεί αυτό το γεγονός με την επιβολή πρόσθετων φόρων στους δημότες. Οι άλλες δημοτικές παρατάξεις στήριξαν ουσιαστικά αυτόν τον αντιλαϊκό και αντιδημοτικό κατήφορο της δημοτικής αρχής. Ασκούν φραστικά και μόνο αντιπολίτευση, αποσιωπούν όλα τα μεγάλα προβλήματα και τις αιτίες που τα προκαλούν και επικεντρώνονται σε μικρά και μόνο προβλήματα. Κάνουν αντιπολίτευση "επί προσωπικού" και συμπολίτευση στην ουσία αυτής της συντηρητικής πολιτικής.

Οι επόμενες δημοτικές εκλογές, τονίζεται στο σχέδιο της προγραμματικής διακήρυξης που παρουσιάστηκε στην ολομέλεια, αποτελούν πολιτικό βαρόμετρο για την παραπέρα πορεία της ΤΑ. Εχουν οπωσδήποτε πολιτικό χαρακτήρα, από τη στιγμή που τα όργανα που θα προκύψουν θα ασχολούνται με τα βασικά προβλήματα που αφορούν στη ζωή, στο βιοτικό επίπεδο, ακόμη και στο εργασιακό καθεστώς. Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, συγκρούονται οι δύο αντιλήψεις για την ΤΑ. Η λογική της υποταγής, της διαχείρισης της σημερινής κατάστασης και η διεκδικητική, μαχητική αντίληψη, της ριζικής αντιπαράθεσης, της ρήξης με την πολιτική από την οποία εκπορεύονται τα προβλήματα της ΤΑ.

Αυτές οι εκλογές, τονίζει η "Δημοτική Πρωτοβουλία", αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία να εκφραστεί η δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση, η αμφισβήτηση και η αντίθεση στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική και να δοθεί ένα μήνυμα αγωνιστικής αφύπνισης και αντίστασης. Οι δημότες αυτή τη φορά, με τη συσσωρευμένη εμπειρία που έχουν αποκτήσει, δε θα εγκλωβιστούν στα ψεύτικα και ξεπερασμένα πια "διλήμματα", στην πόλωση που θα εντείνεται ολοένα και περισσότερο μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Από τις ίδιες τις εξελίξεις και τα προβλήματα της ΤΑ, προκύπτει η ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος της αντίστασης και του συντονισμένου αγώνα όλων εκείνων των δυνάμεων που έχουν τη θέληση να αντιπαλέψουν αυτήν την κατάσταση.

Η Νέα Σμύρνη χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική από αυτήν που σήμερα εφαρμόζεται. Χρειάζεται μια δημοτική αρχή και δημοτικούς συμβούλους συνεπείς αγωνιστές και όχι διαχειριστές της πολιτικής που την οδηγεί σε μαρασμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Να μπει φρένο στον εμπαιγμό του δικομματισμού» (2006-03-28 00:00:00.0)
Εμπρός για την ανατροπή (2002-10-14 00:00:00.0)
Δυναμική συγκέντρωση της «Συνεργασίας Αλλαγής» (2002-10-12 00:00:00.0)
Ο αγώνας συνεχίζεται στο πλευρό των κατοίκων (1998-12-03 00:00:00.0)
Εκστρατεία αντίστασης και αγώνα (1998-08-13 00:00:00.0)
Είμαστε δεσμευμένοι από το λαό (1998-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ