Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πάρκινγκ" αντί για σχολείο

Συμβολικό αποκλεισμό των οδών Εμμ. Μπενάκη και Αραχώβης έκαναν χτες γονείς και μαθητές των 5ου και 29ου Γυμνασίου - Λυκείου στα Εξάρχεια

Εβγαλαν την αγανάκτησή τους στο δρόμο γονείς και μαθητές των 5ου και 29ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθήνας, που χτες το μεσημέρι απέκλεισαν συμβολικά τη διασταύρωση των οδών Εμμ. Μπενάκη και Αραχώβης, μπροστά στο οικόπεδο που εδώ και 12 χρόνια έχει επιλεγεί για να χτιστεί σχολείο και σήμερα λειτουργεί ως πάρκινγκ.

Για μία ώρα περίπου, μαθητές και γονείς με πανό, που έγραφαν "Απαιτούμε άμεση ανέγερση σχολικού κτιρίου", "Σχολείο τώρα όχι άλλη κοροϊδία", ενημέρωναν για την ανάγκη να χτιστεί το σχολείο, ώστε να πάψουν να λειτουργούν σε καθεστώς διπλής βάρδιας. Στη συνέχεια έκαναν πορεία στην πλατεία Εξαρχείων. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γονιών, το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει απαλλοτριωθεί και ανήκει στον ΟΣΚ εδώ και 12 χρόνια! Η εκπόνηση της μελέτης ανέγερσης κτιρίου έχει εγκριθεί από το 1993. Ομως, σύμφωνα με τον ΟΣΚ, η ανέγερση του σχολείου "σκόνταψε" στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που δεν ενέκρινε ολόκληρο το σχέδιο, με το αιτιολογικό ότι σε αυτό δεν περιλαμβανόταν στοά μπροστά στο σχολείο. Οι γονείς αναρωτιούνται γιατί καθυστερεί η αναμόρφωση της μελέτης από τον ΟΣΚ και η έκδοση σχετικής απόφασης από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Τώρα, μαθητές και γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για να χτιστεί το σχολείο και να μη δουν στο χώρο αυτό να υψώνεται κάποιο εμπορικό μεγαθήριο, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Στη συγκέντρωση εξέφρασε τη συμπαράσταση της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" ο Γ. Παπαντωνίου και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να πυκνώσουν τις γραμμές αυτού του αγώνα. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους επισήμανε τον κίνδυνο η "γειτονιά μας να γίνει χώρος εξυπηρέτησης συμφερόντων" και κάλεσε τους κατοίκους να ξεσηκωθούν και να αντισταθούν. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα γονιών και μαθητών εξέφρασαν χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση ο Σύλλογος Γυναικών και ο Σύλλογος Κατοίκων - Καταστηματαρχών Εξαρχείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ