Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Παρκάρει όποιος αγοράζει στις πυλωτές

Μπορούν να κάνουν χρήση των χώρων στάθμευσης στην πυλωτή μόνο όσοι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας έχουν αγοράσει θέσεις πάρκινγκ.

Ο Αρειος Πάγος έκρινε νόμιμο τον αποκλεισμό κάποιων ιδιοκτητών από τη δυνατότητα στάθμευσης στην πυλωτή της πολυκατοικίας, εφόσον οι θέσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν όλα τα διαμερίσματα. Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι η έλλειψη συμφωνίας στις περιπτώσεις που δεν έχει κατανεμηθεί ο χώρος στάθμευσης για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, δεν επιτρέπει στους άλλους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να αφήνουν το ΙΧ όπου βρουν ελεύθερη θέση.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σε πολυκατοικία στην οποία υπάρχουν 13 διαμερίσματα, αλλά μόνο επτά θέσεις στάθμευσης, οι οποίες αγοράστηκαν από ισάριθμους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, δεν έγινε κατανομή των θέσεων αυτών μεταξύ των επτά, από τον κανονισμό της πολυκατοικίας και έτσι κάποιοι ένοικοι θεώρησαν ότι όλες οι θέσεις είναι κοινόχρηστες.

Με την απόφασή του ο Αρειος Πάγος ανέτρεψε αντίθετη απόφαση του Εφετείου, ενώ δέχεται τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της πυλωτής και της δυνατότητας που υπάρχει όχι για διαιρεμένη ιδιοκτησία, αλλά για παραχώρηση μόνο της χρήσης της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ