Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσλήψεις και υποδομή ζητούν οι δικαστές

Η κακή συμπεριφορά πολλών δικαστικών λειτουργών προς τους νέους δικηγόρους και ιδιαίτερα στις γυναίκες δικηγόρους δέχτηκε προχτές τα ομαδικά πυρά από πολλές πλευρές στην ετήσια συνέλευση των Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλος έκανε λόγο για διακρίσεις στη μεταχείριση των δικηγόρων ανάλογα με την επωνυμία τους και κατηγόρησε δικαστικούς λειτουργούς που επιδεικνύουν αλαζονεία και συμπεριφέρονται ανάρμοστα στους νέους δικηγόρους. Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της ΕΔΕ Κ. Λυμπερόπουλος σημείωσε ότι η Ενωση δε θα καλύψει κανένα περιστατικό κακής συμπεριφοράς που θα καταγγελθεί από διαδίκους.

Οι δικαστικοί λειτουργοί στην προχτεσινή συνέλευση ζήτησαν την αύξηση των θέσεων των δικαστών και εισαγγελέων για την ταχύτερη διεκπεραίωση των δικών και τη δημιουργία της αναγκαίας κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής στα δικαστήρια.

Τέλος, στο ψήφισμά τους αναφέρουν ότι επιβάλλεται η ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας με την κατάργηση των Ειρηνοδικείων και την ένταξή τους σε μεταβατικά μονομελή πρωτοδικεία, ώστε η Δικαιοσύνη στα πρωτοβάθμια δικαστήρια να απονέμεται ενιαία από ομοιόβαθμους δικαστές, χωρίς να υπάρχουν αδικαιολόγητες μεταξύ τους διακρίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ