Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Πρόεδρος δικτατορίσκος

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών τον καλεί να ανακαλέσει όσα ανεπίτρεπτα είπε και έκανε σε βάρος συνδικαλιστών συναδέλφων τους

Στα χρόνια του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" γυρνά ο Αθ. Σιταράς, πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, προκειμένου να φιμώσει την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση των γιατρών που εργάζονται στο νοσοκομείο.Επικεντρώνοντας το μένος του ενάντια στα πρόσωπα των γιατρών Χ. Αποστολίδη, προέδρου της Νοσοκομειακής Επιτροπής και γγ της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΝΙΚΕΜ), και Θ. Θεοδοσίου, μέλους της ΝΕ και υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων - αναπληρωτή γγ της ΕΝΙΚΕΜ, και επιχειρώντας να διαχωρίσει τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής σε "καλά" και "κακά", αποκάλεσε τους παραπάνω συνδικαλιστές "υποκινητές", "κυρκοφλωράκηδες" και "ανθρώπους της Παπαρήγα". Ενώ μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας αποκάλεσε τον Χ. Αποστολίδη "ανεπιθύμητο", ο οποίος θα φύγει πυξ λαξ από το νοσοκομείο.

Ο Αθ. Σιταράς όμως δεν περιορίστηκε στις "επιπλήξεις", παρά έστειλε έγγραφο στον Θ. Θεοδοσίου, όπου του κοινοποίησε ότι διώκεται πειθαρχικά και καλείται να απολογηθεί γραπτώς εντός τριών ημερών, διότι εγκατέλειψε δήθεν παράνομα τη θέση του σε ώρα υπηρεσίας. Στις 4 Δεκέμβρη, δε, καλώντας τον Χ. Αποστολίδη στο γραφείο του, του ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το υπουργείο να διακοπεί η σύμβασή του στο νοσοκομείο τονίζοντας: "Θα πω ότι είστε ένας άνθρωπος ανεπιθύμητος... Με ένα θράσος απύθμενο συμπεριφέρεστε εχθρικά στο νοσοκομείο προκειμένου να περάσετε τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος... Θα σας ασκηθεί δίωξη, θα πάτε δεμένος μέσα".

"Τα συνδικαλιστικά όργανα του νοσοκομείου διώκονται επειδή υπερασπίστηκαν τους απεργιακούς αγώνες των νοσοκομειακών γιατρών για εργασιακή αναβάθμιση και γιατί προάσπισαν το δημόσιο σύστημα υγείας. Το υπονόμευσαν επειδή πρόβαλαν και δεν αποσιώπησαν τα προβλήματα του νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας", τονίζεται σε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των ιατρών του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και του Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης.

Οι γιατροί καλούν το Αθ. Σιταρά να ανακαλέσει οτιδήποτε είπε και έπραξε σε βάρος των συνδικαλιστών και δηλώνουν ότι "σε αντίθετη περίπτωση θα παραιτηθούμε από τις θέσεις μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα αντιπροσωπευτικά μας όργανα και θα κλιμακώσουμε περαιτέρω την αντίδρασή μας. Επιφυλασσόμαστε επίσης να χρησιμοποιήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για να προασπίσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των εργαζομένων για ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ