Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Νέος πόλεμος για τις ποινές

Με αποκλεισμό 7 αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο Ιωνικός. Από μία αγωνιστική σε Ολυμπιακό, ΠΑΟ, αλλά και Πανηλειακό από τον αθλητικό δικαστή, που στη συνέχεια παραιτήθηκε

Σαν "λάδι στη φωτιά" λειτούργησαν οι χτεσινές αποφάσεις της Πειθαρχικής. Επταήμερος αποκλεισμός έδρας για Ιωνικό, μονοήμερος για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανηλειακό, είναι η ετυμηγορία της επιτροπής, που όμως από χτες είναι "ορφανή", και ουσιαστικά δεν υφίσταται, αφού παραιτήθηκε ο πρόεδρός της. Αρκετές οι βολές κατά του κύρους της.

Περισσότερο "πληγωμένος" ο Ιωνικός. Για όσα έγιναν με τον ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική και για τα δρώμενα στον αγώνα με Ολυμπιακό τρεις. Λόγω υποτροπής όμως η δεύτερη ποινή διπλασιάστηκε και έτσι οι Νικαιώτες θα "ξεσπιτωθούν" συνολικά για επτά αγωνιστικές. Στην ΠΑΕ επιβλήθηκε πρόστιμο 1 εκατ. δρχ., στον πρόεδρό της, Ν. Κανελάκη, τετράμηνη έκπτωση από το εταιρικό αξίωμα και 500 χιλ. δρχ. πρόστιμο, ενώ απαλλάχτηκαν ο βοηθός προπονητή, Σ. Γέμελος, και οι παίχτες Γυριχίδης, Δεληγιάννης, Φίλης, Ξανθόπουλος.

Η αντίδραση των Νικαιωτών ήταν σφοδρή. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μ. Δημητρακόπουλος, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε την απόφαση άθλια, μίλησε για νομικό εφεύρημα και άσκηση πιέσεων, ενώ κύρηξε "πόλεμο στον επιχειρηματία Κόκκαλη", που δεν είναι ο Ολυμπιακός. Στην ανακοίνωση της εταιρίας καταγγέλλουν μονομέρεια: "ό,τι έπραξαν οι μεν, έπραξαν και οι δε", θεωρώντας πως η απόφαση είναι "ασυλία στον κύριο Κόκκαλη".

Ο Μπάγεβιτς ανέλαβε να διαμαρτυρηθεί για τη μια μέρα και τα 2 εκατ. δρχ. πρόστιμο στον Ολυμπιακό (αθωώθηκαν οι παίχτες). "Είναι απαράδεκτη απόφαση. Δε φταίνε οι οπαδοί μας και αυτό φαίνεται από το βίντεο. Αν θέλουν να την πληρώσει ο Ολυμπιακός, ας την πληρώσει", δήλωσε. Προφανώς η αντίδραση περισσότερο αφορά την πιθανότητα της υποτροπής, αφού οι "ερυθρόλευκοι" είναι υπόλογοι για τα έκτροπα στο ντέρμπι. Από 400 χιλ. δρχ. θα πληρώσουν Ολυμπιακός, Ηρακλής για όσα έγιναν στη μεταξύ τους συνάντηση.

Στην ίδια μοίρα με τους πρωταθλητές βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός, που τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική και 500 χιλ. δρχ. πρόστιμο για τα επεισόδια με την Προοδευτική. Επίσης οι "πράσινοι" θα πληρώσουν άλλες 700 χιλ. δρχ., όπως και ο ΠΑΟΚ για το μεταξύ τους παιχνίδι. Πάντως η αθηναϊκή ΠΑΕ με τηλεγράφημα που υπογράφει ο αντιπρόεδρός της, Μ. Μαυροκουκουλάκης, ζήτησε να επανεξεταστούν οι υποθέσεις και να μην εκδοθούν αποφάσεις. Εκτιμάει πως η διάρθρωση της Πειθαρχικής με τακτικούς δικαστές "δε νομιμοποιεί την παρούσα σύνθεση".

Το κλίμα αμφισβήτησης για την Πειθαρχική Επιτροπή ενίσχυσε η με αιχμές παραίτηση του προέδρου της, Γ. Παπαϊωάννου. Οπως αναφέρει στο κείμενο, "υπό τις διαμορφωθείσες σημερινές συνθήκες δε μου είναι δυνατή η συνέχιση της ασκήσεως των καθηκόντων μου, όπως εγώ τις αντιλαμβάνομαι"... Το όργανο ουσιαστικά πλέον δεν υφίσταται και όλοι αναμένουν τη στελέχωσή του από τακτικούς δικαστές. Απορίες προκαλεί και η καθυστέρηση στην κοινοποίηση των αποφάσεων από την ΕΠΑΕ, που τις είχε παραλάβει πολύ νωρίς.

Να προσθέσουμε πως αποκλεισμό μιας αγωνιστικής επιβλήθηκε στον Πανηλειακό και 400 χιλ. δρχ. πρόστιμο στον ΠΑΟΚ για τη μεταξύ τους συνάντηση, ενώ το ίδιο ποσό θα πληρώσουν οι Πυργιώτες για τον αγώνα με την Ξάνθη. Τετρακόσιες χιλιάδες καλείται να πληρώσει η ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Τις έδρες των τιμωρημένων θα καθορίσει το ΔΣ της ΕΠΑΕ, αν φυσικά οι ποινές δεν εξαλειφθούν από την Επιτροπή Εφέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ