Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Σκόραρε πάλι ο Μαχλάς

Με τον καλύτερο τρόπο τίμησε τη γιορτή του ο Νίκος Μαχλάς, αφού για άλλη μια φορά κατάφερε να σκοράρει στο Ολλανδικό πρωτάθλημα, έστω και εάν η ομάδα του δε γεύτηκε τη χαρά της νίκης αφού ηττήθηκε από την Ουτρέχτη με 5 - 3.

Ο Ελληνας παίκτης εκτέλεσε εύστοχα χτύπημα πέναλτι σημειώνοντας το τρίτο γκολ της Βίτεσε, αλλά όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει τη νίκη.

Παρ' όλα αυτά ο Νίκος Μαχλάς έφθασε έτσι τα 21 γκολ σε 18 αγωνιστικές και συνεχίζει να φιγουράρει στο πρώτη θέση των σκόρερ το ολλανδικό πρωτάθλημα αλλά και στη δεύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη.

Πάντως οι εκπλήξεις δεν έλειψαν από αυτή την αγωνιστική καθώς η Αϊντχόβεν συνετρίβη από τη Βίλεμ με 4 - 1. Στη βαθμολογία προηγείται ο Αγιαξ που νίκησε τη Ρόντα με 1 - 0.

  • Στην Αγγλία σαν σίφουνας πέρασε και από το Ανφιλντ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με την αιώνια αντίπαλό της Λίβερπουλ την οποία νίκησε με 3 - 1. Στα αξιοσημείωτα της 17ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ και η μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Τσέλσι με 6 - 1 επί της Τότεναμ. Στη βαθμολογία προηγείται η Μάντσεστερ με 37 βαθμούς και ακολουθεί η Τσέλσι με 34, ενώ ένα βαθμό πιο πίσω βρίσκεται η Μπλάκμπερν.
  • Στην Ιταλία η μεγάλη κερδισμένη της 11η αγωνιστικής αποδείχτηκε η Γιουβέντους αφού νίκησε τη Λάτσιο με 2 - 1 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της πρωτοπόρου Ιντερ 1 - 1 με τη Σαμπντόρια πλησίασε τους νερατζούρι στους 2 βαθμούς (27 έναντι 25).
  • Τέλος, στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα ξαναπήρε το κεφάλι στη βαθμολογία αφού νίκησε με 2 - 1 τη Σαραγόσα, ενώ αντίθετα η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχτηκε ισόπαλη 1 - 1 με την Οβιέδο. Ετσι στη βαθμολογία προηγούνται οι Καταλανοί με 34 βαθμούς έναντι 32 των Μαδριλένων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ