Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΑΝΔΡΩΝ
"Αιώνιο" ζευγάρι

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συνέχισαν νικηφόρα την πορεία τους. Η ΑΕΚ μεγάλη κερδισμένη στο ντέρμπι με τον Αρη. Πρώτη νίκη για Σπόρτιγκ

Χέρι χέρι συνεχίζουν στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 κατηγορίας ανδρών Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά τη 10η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε προχτές. Οι "πράσινοι" κέρδισαν εύκολα το Ηράκλειο στο ΟΑΚΑ με 22 πόντους διαφορά έχοντας σε μεγάλη μέρα τους συνήθεις... ύποπτους Ράτζα, Αλβέρτη και Σκοτ. Τριπλέτα μαγική. Στον πάγκο των "πρασίνων" βρέθηκε ο Μηνάς Γκέκος, λόγω της τιμωρίας του Σούμποτιτς, και έτσι γεύτηκε τη χαρά της επιτυχίας σαν πρώτος κόουτς.

Σε ένα πολύ μέτριο ματς ο Ολυμπιακός, που ήταν ο λιγότερο... κακός, πήρε το ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Κώστας Μπογατσιώτης ήταν ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς μέσω κινητής τηλεφωνίας (επίσης τιμωρημένος) έδινε εντολές στον... ενδιάμεσο Μίνιτς, που με τη σειρά του τα έλεγε χαρτί και καλαμάρι στον "Μπόγα". Νέες προπονητικές μέθοδοι... Οσον αφορά τον "Δικέφαλο", ιδανικός αυτόχειρας. Ο Σερφ ήταν πυρ και μανία: "Αν χάνεις τέτοια ματς, δεν είσαι μεγάλη ομάδα", μονολογούσε, όμως, έχει ευθύνες και ο ίδιος αφού ξέχασε στον πάγκο τον Γιαννούλη.

Η ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδη, έχοντας... γεράκι τον Μπάνε Πρέλεβιτς, πήρε μεγάλη νίκη από τον Αρη στο ουδέτερο γήπεδο της Λάρισας. Ο Κιουμουρτζόγλου φωνάζει για τη διαιτησία, όμως σε καμία περίπτωση δε διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Λιαδέλης το γνωρίζει καλύτερα απ' όλους.

Χωρίς τα "φτερά" του Αγγελου Κορωνιού το Περιστέρι... πέταξε στον Παπάγου, όπου άνετα πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Αντι-Κορωνιός (υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και έπαιξε ελάχιστα) ήταν ο Μίλαν Γκούροβιτς, που έκανε τα... δικά του (26 πόντους με θαυμάσια ποσοστά).

Ο Φρανκ Κινγκ πήρε το... ρόπαλο του Ηρακλή και οδήγησε τον Πανιώνιο σε νίκη επί του "Γηραιού". Ο κατήφορος των Σαλονικιών δεν έχει τελειωμό.

Το δίδυμο φωτιά Μικ - Ντόουσον (σύνολο 54 πόντους από τους 84) "άλωσε" τη Δάφνη. Τα Αμερικανάκια είχαν κέφια και έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά του Απόλλωνα Πάτρας.

Τέλος, στα Πατήσια ακόμη πανηγυρίζουν. Επιτέλους, νίκη και μάλιστα εκτός έδρας. Στον πόντο οι "κυανέρυθροι" επικράτησαν των Θεσσαλών. Ιδανικό το ντεμπούτο του Τζον Χάντσον, που μάζεψε του... κόσμου τα ριμπάουντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ