Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Ντέρμπι με το "καλημέρα"
  • Εγινε χτες η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών
  • Ξεχωρίζουν τα ματς Βουλιαγμένης - Εθνικού και Χαλκίδας - Χίου στην πρεμιέρα

Με τη φιλοδοξία ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το καλύτερο μέχρι σήμερα και θα αποτελέσει την επιβεβαίωση της ανόδου του ελληνικού πόλο στο διεθνή χώρο, έγινε χτες από την Ομοσπονδία η κλήρωση των αγώνων για τις κατηγορίες της Α1 και Α2 ανδρών και της Α Εθνικής γυναικών.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, "η περσινή χρονιά αποτέλεσε ορόσημο για την ελληνική υδατοσφαίριση, αφού υπήρξαν πολλές επιτυχίες σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο από Εθνικές ομάδες όσο και σε συλλογικό επίπεδο".

Στο φετινό πρωτάθλημα θα υπάρχει μια καινοτομία όσον αφορά την εμφάνιση των αθλητών, αφού σύμφωνα με το νέο κανονισμό της ΕΚΟΦ καταργούνται τα κλασικά σκουφάκια, μπλε και άσπρο, για τις δυο αντίπαλες ομάδες που ίσχυε μέχρι σήμερα. Από δω και πέρα οι ομάδες θα φέρουν στο σκουφάκι το χρώμα τους, το έμβλημά τους καθώς και το όνομα του παίκτη.

Επίσης θα ισχύσει και φέτος το οικονομικό έπαθλο του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ και αφορά την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και αυτό το πρωτάθλημα θα έχει τηλεοπτική κάλυψη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιο κανάλι θα μεταδώσει τους αγώνες.

Αρχή με ντέρμπι

Με το... καλημέρα αρχίζουν οι δυνατές μονομαχίες στην Α1 των ανδρών αφού η πρώτη κιόλας αγωνιστική περιλαμβάνει τρία ντέρμπι. Ο Εθνικός θα υποδεχτεί στον Πειραιά την πρωταθλήτρια Βουλιαγμένη, ενώ οι δυο ευχάριστες εκπλήξεις του περσινού πρωταθλήματος Χαλκίδα και Χίος θα κοντραριστούν στην έδρα της πρώτης. Επίσης στην Πάτρα η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τη Γλυφάδα.

Στη 2η αγωνιστική ξεχωρίζει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τη Βουλιαγμένη, ενώ οι πρωταθλητές συνεχίζουν στα δύσκολα και την τρίτη αγωνιστική αφού θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν στη Χαλκίδα για να αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 7 Φλεβάρη του 1998 αφού ως γνωστόν πιο πριν υπάρχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ είναι: Εθνικός - Ολυμπιακός, Χαλκίδα - Χίος, ΟΦΘ - Πανιώνιος, Πάτρα - Γλυφάδα, Κέρκυρα - Χανιά, Ηλυσιακός - Ολυμπιακός. Πάντως μπορεί να μένει αρκετό διάστημα μέχρι την επίσημη έναρξη των αγώνων της μεγάλης κατηγορίας, όμως το χορό των αγώνων για τους φίλους του πόλο θα ανοίξει η Α2 των ανδρών, αφού η επίσημη έναρξη είναι προγραμματισμένη για τις 24 Γενάρη. Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής: ΠΑΟΚ - Ηρακλής, Αρης Ν. - Αιγυπτιώτες, Παναθηναϊκός - Φάληρο, Θρίαμβος - ΟΦΗ, Καστέλα - Ποσειδώνας Ιλισίων, Γλυφάδα - Αρης.

Τέλος, στην Α Εθνική γυναικών που θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους η πρεμιέρα περιλαμβάνει τα παιχνίδια: Α Ομιλος: ΠΑΟΚ - Χίος, Εθνικός - Ολυμπιακός, Γλυφάδα - Βουλιαγμένη. Β ΟΜΙΛΟΣ: Ιωνικός - Νηρέας, Ηλυσιακός - Χανιά, Πάτρα - Θρίαμβος.

ΜΠ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόντρες Κορυφής (2015-12-12 00:00:00.0)
Στα προημιτελικά Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη (2015-01-20 00:00:00.0)
Στα μέτρα των φαβορί (2003-01-08 00:00:00.0)
Ντέρμπι στην Πάτρα (1998-12-19 00:00:00.0)
Ντέρμπι από την κληρωτίδα (1996-03-09 00:00:00.0)
Η μέρα των ντέρμπι (1995-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ