Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εικόνες του σάπιου συστήματος

Ενοχλήθηκαν οι κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού με το "αποκρουστικό" θέαμα των χιλιάδων νέων ανέργων, που συνωστίζονται στις ουρές για μια θέση στο δημόσιο. "Στην ανατολή του 2000, ο νεαρός Ελληνας πολίτης (έτσι! ) εξακολουθεί να θεωρεί το Δημόσιο ως βασική προοπτική οικονομικής και κοινωνικής αποκατάστασής του", διαπιστώνει με ανατριχίλα στο κύριο άρθρο της η χτεσινή "Εξουσία". Ενώ την ίδια στιγμή, συμπληρώνει το άρθρο, στις δυτικές κοινωνίες τα πρότυπα έχουν αλλάξει και "ο "γιάπις" κατέληξε να αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση".

Είναι φανερό γιατί τους ενοχλεί η εικόνα των δεκάδων χιλιάδων νέων, που δίνουν τη μάχη για μια θέση εργασίας στο Δημόσιο, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Η εικόνα αυτή χαλάει το προφίλ των "νόμων της αγοράς", αναδεικνύει τις "ατέλειές" τους, καταγράφει με τον πλέον έντονο τρόπο το πρόβλημα της ανεργίας των νέων ανθρώπων, που το σύστημα τούς στοιβάζει στον "εφεδρικό στρατό εργασίας". Από την άλλη, γίνεται φανερό ότι ο "ιερός" ιδιωτικός τομέας δεν προσφέρει το παραμικρό, παρά τις γενναίες επιδοτήσεις που εισπράττει κλπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, απολύονταν καθημερινά περίπου 2.000 άτομα, ενώ η Ελλάδα είναι στις πρώτες, μεταξύ της ΕΕ, χώρες στους μακροχρόνια ανέργους.

Ομως, για να επανέλθουμε στο άρθρο, τι προτείνει για να εκλείψουν αυτές οι εικόνες; Να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ