Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκκληση της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ"

Από τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ" πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω έκκληση:

"Πραγματοποιώντας και φέτος την καθιερωμένη μας χριστουγεννιάτικη οικονομική εξόρμηση προς άντληση πόρων για την αντιμετώπιση των αναγκών των θυμάτων πολιτικών διώξεων που περιθάλπουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Ετους που έρχονται, απευθυνόμαστε πάλι σε σας που χρόνια τώρα ενισχύετε την προσπάθειά μας.

Σας είναι γνωστός ο σκοπός και η αποστολή του Σωματείου μας από την πολύχρονη επαφή μαζί σας. Είναι η υλική και ηθική βοήθεια σε θύματα πολιτικών διώξεων, η πλειοψηφία των οποίων είναι αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης, που ύστερα από μια ηρωική προσφορά στην πατρίδα για την απελευθέρωσή της και στη δημοκρατία, βρέθηκαν στο τέλος της δοξασμένης ζωής τους με κλονισμένη την υγεία, χωρίς πόρους ζωής και καμία ασφαλιστική κάλυψη.

Δυστυχώς, η υλική αποκατάσταση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ετσι το βάρος της περίθαλψης των ανθρώπων αυτών έχει αναλάβει εδώ και 22 χρόνια το Σωματείο μας, που με πενιχρά οικονομικά μέσα από συνδρομές των μελών του και προσφορές φίλων του, προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες τους, προσφέροντάς τους μικρά χρηματικά βοηθήματα σε μηνιαία βάση και στοιχειώδη ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Το χρέος αυτό που από χρόνια εκπληρώνει η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ" απαιτεί οικονομικούς πόρους, που υπό τις παρούσες σκληρές οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολο να εξευρεθούν. Γι' αυτό και για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών των γιορταστικών ημερών των Χριστουγέννων οργανώνουμε και φέτος αυτή την οικονομική εξόρμηση.

Είναι καταστατικό, δημοκρατικό και ανθρωπιστικό χρέος μας να μην αφήσουμε τους ανθρώπους που περιθάλπουμε χωρίς βοήθεια, χωρίς μια ζεστή ανθρώπινη παρουσία τις γιορτές. Είναι χρέος μας επιτακτικό, έως ότου τουλάχιστον η πολιτεία εκπληρώσει το δικό της χρέος αποκαθιστώντας τους υλικά και αίροντας μια πελώρια αδικία.

Αναγγέλλοντάς σας με το γράμμα μας αυτό την οικονομική εξόρμησή μας, σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε και πάλι προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να καλύψουμε τις γιορταστικές ανάγκες των Χριστουγέννων, εκπληρώνοντας έτσι όχι μόνο μια ανθρωπιστική αποστολή αλλά και ένα δημοκρατικό χρέος.

Με την πεποίθηση ότι και αυτή τη φορά θα υπάρξει από μέρους σας πρόθυμη ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο και ειρηνικό το Νέο Ετος 1998.

Οι προσφορές σας γίνονται δεκτές στα γραφεία του Σωματείου μας, Ακαδημίας 78, τηλέφωνο 3822.776 και στην Εθνική Τράπεζα (υποκατάστημα Κάνιγγος) στο λογαριασμό 480210/14.

Με πολλή τιμή και ευχαριστίες

Ο πρόεδρος

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Η γεν. γραμματέας

ΔΑΝΑΗ ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ"

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οικονομική εξόρμηση της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ» (2001-04-11 00:00:00.0)
Εκκληση της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ» (2001-04-04 00:00:00.0)
Οικονομική Εξόρμηση της «Δημοκρατικής Μέριμνας» (2000-12-15 00:00:00.0)
Εξόρμηση της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ» (2000-12-13 00:00:00.0)
Εκκληση της «Δημοκρατικής Μέριμνας» (2000-04-19 00:00:00.0)
Εκκληση για ενίσχυση (1999-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ