Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Συμπαράσταση στους Ιταλούς αγροτοκτηνοτρόφους

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων της Ιταλίας, εκφράζουν με ψήφισμά τους τα μέλη της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών.

Τις κινητοποιήσεις των αγροτών στη γειτονική χώρα όπως και στη δική μας, τονίζεται στην ανακοίνωση, προκάλεσε η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συνθλίβει και συρρικνώνει το αγροτικό εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και τροφοδοτεί την ασυδοσία των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος μας και σε βάρος των καταναλωτών.

Στο ψήφισμά τους οι Ελληνες αγρότες υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας είναι κοινός, κοινός είναι και ο αντίπαλος. Στόχος των αγροτών επισημαίνεται, είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και των πολιτικών δυνάμεων που την εφαρμόζουν ή τη στηρίζουν. Πρέπει να παλέψουμε για μια άλλη πολιτική, τονίζουν οι αγρότες, ενάντια στο πολυεθνικό κεφάλαιο και στα μονοπώλια και υπέρ της πραγματικής ανάπτυξης των χωρών μας και των καλλιεργειών μας σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις δυνατότητές μας. Μόνο με τον συντονισμό των αγώνων μας, καταλήγουν οι αγρότες στο ψήφισμά τους, με τους άλλους εργαζόμενους και την εκ βάθρων αλλαγή αυτής της πολιτικής, μπορούν να έχουν μέλλον ο αγροτικός πληθυσμός και ιδιαίτερα τα νοικοκυριά οικογενειακής μορφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ