Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επετειακά και άλλα

Αφιερωμένη στη μνήμη του οργανίστα Φερούτσιο Βινιανέλι,με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων από το θάνατό του, είναι η συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 8.30μμ, στην αίθουσα τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Τοσίτσα, κτίριο Αρχιτεκτονικής, α όροφος). Οι βραβευμένοι απόφοιτοι στο τσέμπαλο του "Ατενέουμ" και της Σχολής Βινιανέλι, σε συνεργασία με τη Μικρή Ορχήστρα Εγχόρδων της Σχολής "Λεόν Μπαρζέν", θα παρουσιάσουν έργα για ένα, δύο και τρία τσέμπαλα του Γ. Σ. Μπαχ, σε πρώτη εκτέλεση στην αυθεντική τους μορφή στην Ελλάδα. Σολίστ θα είναι οι: Μαρία Καρυτινού, Θωμάς Καραχάλιος και Δημήτρης Γιάννης.Την ορχήστρα διευθύνει ο αρχιμουσικός Λευτέρης Χαλκιαδάκης.Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου ιστορικών συναυλιών.

  • Εργα των Βάγκνερ, Λιστ και Σιμπέλιους θα παρουσιάσει ο Φινλανδός πιανίστας Ρέιμα Ράιας στο ρεσιτάλ, που θα δώσει σήμερα, στις 8.30μμ, στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας" (Ιπποκράτους 41). Στο ρεσιτάλ, που είναι αφιερωμένο στην 80ή επέτειο της ανεξαρτησίας του φινλανδικού κράτους, συμπράττει η πιανίστα Μερόπη Κολλάρου.
  • Με συναυλία του μουσικού λυκείου "Gnesins" της Μόσχας συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου.Οι αριστούχοι μαθητές του μοσχοβίτικου λυκείου θα δώσουν συναυλία με έργα για πιάνο σήμερα, στις 8.30μμ, στην αίθουσα συναυλιών, στο κεντρικό κτίριο "Βίμα" (πλ. Εθνικής Αντιστάσεως), με ελεύθερη είσοδο. Θα προλογίσει η δασκάλα τους Τατιάνα Σκλόβσκαγια.
  • Με το ρεσιτάλ πιάνου της Ντόρας Μπακοπούλου,αύριο, στις 8.30μμ, στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14 - 16), ολοκληρώνεται το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Μπραμς. Η γνωστή πιανίστα θα ερμηνεύσει τη "Φαντασία και φούγκα σε σολ ελάσσονα" του Μπαχ, τις "Φαντασίες, έργο 116" του Μπραμς και τη "Σονάτα, έργο 111, αρ. 32" του Μπετόβεν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ