Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση στη Βουλή για το ωράριο

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αποτελεί το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή για τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μ. Κωστόπουλος και Στ. Παναγιώτου.Οι υπουργοί ερωτώνται τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες των εργοδοτών, καθώς και αν προτίθεται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εμποροϋπαλλήλων.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται: "Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας και άλλων πόλεων (Θεσσαλονίκης, Χίου κ. ά. ) προκειμένου να βάλουν φρένο στην ασυδοσία των μεγάλων καταστημάτων, τα οποία παραβιάζουν το ωράριο λειτουργίας και παραμένουν ανοιχτά μετά τις 8μμ.

Η γνωμοδότηση περί ωραρίων λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από τις 19.2.1997 καθορίζει το μάξιμουμ λειτουργίας των επιχειρήσεων από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 8μμ για το χειμώνα, το δε Σάββατο μέχρι τις 6μμ. Ομως το συγκεκριμένο πλαίσιο όχι μόνο καταστρατηγείται συνεχώς, αλλά παρατηρείται και μεγάλη "κινητικότητα" από πλευράς εργοδοτών, οι οποίοι ζητούν παράταση ωραρίου.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας καταγγέλλει αυτή την κατάσταση και καλεί την κυβέρνηση να πάρει επιτέλους μέτρα και να σταματήσει να στηρίζει τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών. Επίσης ζητά: Θεσμοθέτηση του ανοίγματος και κλεισίματος των καταστημάτων. Κλείσιμο των καταστημάτων τα απογεύματα Δευτέρας - Τετάρτης και Σαββάτου. Κατάργηση του ωρομισθίου και της μερικής απασχόλησης. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο με αύξηση αποδοχών και κοινωνικών παροχών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ