Κυριακή 14 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Να δώσουμε απάντηση "καρφωτή"

Κλείνουν 80 χρόνια ζωής του ΚΚΕ και πρέπει να τα γιορτάσουμε με πολύ ομορφάδα. Παράλληλα επειδή διαβλέπουμε πολύ σκληρούς αγώνες που έρχονται, πρέπει να βάλουμε σωστή γραμμή και στόχους που θα παλέψουμε για την πραγματοποίησή τους.

Ποιος καλοπροαίρετος προοδευτικός άνθρωπος μπορεί να αμφισβητήσει τα τόσα χτυπήματα, που σαν θεόρατα κύματα δέχτηκε το ΚΚΕ, από τους αντιπάλους του, για να το πνίξουν, να το εξαφανίσουν; Τιμούμε και δε λησμονούμε ποτέ, τους χιλιάδες εκτελεσμένους, φυλακισμένους, βασανισμένους συντρόφους μας, οπαδούς και φίλους που τόσο αγάπησαν το Κόμμα και υπέφεραν τα πάντα γι' αυτό.

Εάν αναλογιστούμε έστω και λίγο, τα σκληρά χρόνια της δοκιμασίας του Κόμματός μας, αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν και σταθήκαμε όρθιοι, αταλάντευτοι και περπατήσαμε στους δύσκολους τούτους δρόμους τραγουδώντας; Και όμως η μεγάλη μας πίστη στα ιδανικά μας, πάντα χωρίς παρεκκλίσεις και ενδοιασμούς, μας έδωσαν δύναμη ν' αντέξουμε όλες τις δοκιμασίες.

Η αστική τάξη, μάς άνοιξε μέτωπο έντεχνο, προσχεδιασμένο, για να μας συκοφαντήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει. Εμείς τώρα χρειαζόμαστε να κάνουμε σωστούς χειρισμούς για την ανεύρεση καινούριων μέσων αντεπίθεσης, γιατί όσο πιο σωστά χτυπήματα δεχτεί η ολιγαρχία, τόσο πιο πολύ θ' αδυνατίζει το αντιδραστικό μέτωπο που άνοιξε σε βάρος του ΚΚΕ. Η εκστρατεία λάσπης που άρχισε από τα ΜΜΕ με τα ύπουλα σαϊνια της, δε θα περάσει, δε θα βάλουν το Κόμμα στον "τοίχο". Οι κομμουνιστές, τον τοίχο αυτόν τον γκρέμισαν με τον απαράμιλλο ηρωισμό τους, όταν οιαγωνιστές έπεφταν μπρος στα εκτελεστικά αποσπάσματα φωνάζοντας "ζήτω το λαϊκό κίνημα", "ζήτω η ελευθερία". Ενώ αυτοί καθόντουσαν γύρω από τα μαγκάλια τους και ζέσταιναν την προδοσία τους.

Εχει αμέτρητες ηρωικές πράξεις να μετρήσει το ΚΚΕ στα 80 χρόνια πορείας του, ο δρόμος του δεν ήταν ανθόσπαρτος. Είναι ποτισμένος με το αίμα των αγνών παιδιών του, που έδωσαν τη ζωή τους για τις ωραίες και πανανθρώπινες ιδέες τους, χωρίς να τη λογαριάσουν.

Ολοι εμείς που ζήσαμε χάρη στη δική τους θυσία, εμπρός να πραγματοποιήσουμε το πλάνο που μπήκε από το Κόμμα, να θωρακίσουμε το πολιτικό - ιδεολογικό μας επίπεδο, ώστε το ΚΚΕ να μην μπορεί να χτυπηθεί εύκολα. Τώρα δεμένοι, συντροφευμένοι να βαδίσουμε με σιγουριά τον όμορφο αγώνα που κάνουμε. Περάσαμε μια θύελλα, γιατί λιποτάχτες και διασπαστές που παρουσιάστηκαν θέλησαν να παρασύρουν τη βάση. Αλλα ο απλός λαός, το Κόμμα το πιστεύει και το αγαπά, γι' αυτό και δεν το πρόδωσε, το 'χει πάντα μπροστάρη του.

Είναι καιρός να ξεδιπλώσουμε την πλούσια πείρα μας και να γίνει κτήμα του λαού, θα 'ναι μια απάντηση "καρφωτή" στα κοράκια που δε σταματούν ποτέ να συκοφαντούν το ΚΚΕ.

Τα 80 χρόνια του Κόμματός μας ας γίνουν ορόσημο για καινούριους αγώνες, πάνω στα αιώνια ιδανικά για μια καλύτερη κοινωνία, στηριγμένη όχι στην εκμετάλλευση αλλά στη δικαιοσύνη και την ειρήνη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΝΑΠΛΙΔΗΣ

Αμφιάλη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ