Τρίτη 16 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Σαν σήμερα, 16 Δεκέμβρη του 1943, εκτελέστηκε στο στρατόπεδο Τρίπολης από τους Γερμανούς κατακτητές, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ ΘΩΜΑΣ ΒΕΤΣΟΣ από την Κυπαρισσία για την αντιστασιακή του δράση, από συμπατριώτη του, συνεργάτη των Γερμανών.

Στη μνήμη του και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρουμε 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης Βύρωνα.

Η αδελφή του Ελένη και ο άντρας της Φώτης Ν. Αρβανιτάκης

* * *

λ9

Με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατο της ΛΙΤΣΑΣ ΤΣΟΠΑΝΟΓΛΟΥ,η μητέρα της Αγγελική Κοσικίδου και ο αδελφός της Βασίλης Κοσικίδης πρόσφεραν στη μνήμη της, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Βαρβάρας", 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ. * * *

Η Καλλιόπη Παπαδοπούλου πρόσφερε 100.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λουτρών και Φάρου Νέας Σμύρνης, στη μνήμη του αδελφού της ΒΑΣΙΛΗ στελέχους του ΚΚΕ από το 1920, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 στη Θεσσαλονίκη, του θείου της ΗΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ακροναυπλιώτη, που εκτελέστηκε με τους 200 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, καθώς και στη μνήμη του ΑΛΕΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ,συντρόφου του αδελφού της και του θείου της.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή ΑΡΓΥΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Γεωργία προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης, 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του δημοκράτη πατέρα μας ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ν. ΑΡΜΕΝΑΚΑ προσφέρουμε, μέσω "Ριζοσπάστη", της εφημερίδας του, 25.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ. Νίκος, Ελένη, Ειρήνη

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΓΙΑ,που αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ, η σύζυγός του Γεωργία Βάγια πρόσφερε, μέσω της ΝΕ Λακωνίας, 100.000 δρχ. προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στις 11 Δεκέμβρη 1997 έφυγε από κοντά μας ο ακαταπόνητος και πιστός αγωνιστής, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ.

Στη μνήμη του και ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού, προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, για του οποίου τα ιδανικά αγωνίστηκε.

Δέσποινα Ιωάννου

  • Στη μνήμη του λαμπρού αγωνιστή και εκλεκτού συντρόφου μας Μιχάλη Μπούρμπουλα και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 20.000 δρχ.

Γιάννης και Κατερίνα Λέφα

* * *

λ18

Στη μνήμη των αγωνιστών ΔΙΟΜΗΔΗ ΤΟΥΡΛΙΔΑ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΛΟΣΤΟΥΠΗ, μελών του ΚΚΕ, οι σύντροφοί τους προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Μεταφοράς και συνταξιούχων αυτοκινητιστών, 30.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ36

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ (Αλκης) ΧΟΥΤΟΥΡΑΣ, αντισυνταγματάρχης, τιμημένος νεκρός του ΔΣΕ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Παπανδρέα ΚΟΥΦΗΣ,μαχητής του ΔΣΕ. Επεσαν σε μάχη.

ΣΤΟΓΙΑΝΚΑ χήρα Παπανδρέα ΚΟΥΦΗ.

ΧΡΗΣΤΟΣ Παπανδρέα ΚΟΥΦΗΣ.

Πολιτικοί πρόσφυγες του Εμφύλιου. Αφησαν την τελευταία τους πνοή στην ξενιτιά με ανεκπλήρωτο το όνειρο της επιστροφής στην απαγορευμένη γλυκιά πατρίδα.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Παύλος Κούφης, Ευτυχία Χουτούρα - Κούφη

* * *

λ9

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΑΧΗ,αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Αριστείδης και τα παιδιά της Θανάσης και Αποστόλης πρόσφεραν 30.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Χιλιαδούς Βόλου.

* * *

λ9

Συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και προς τιμήν των 80χρονων του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης, 5.000 δρχ.

Η γυναίκα του Χρυσάνθη

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΥΛΟΥ και ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑ, από τη Μαρκινιάδα Αρτας, που δολοφονήθηκαν από παρακρατικούς τρομοκράτες και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αρτας, 5.000 δρχ.

Η αδελφή τους Σοφία

* * *

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης - Στεφανίδης από τις Σάππες Ροδόπης προσφέρει 10.000 δρχ. στην ΚΟ Ροδόπης, για τα 80χρονα του ΚΚΕ και 2.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", στη μνήμη της μητέρας του ΠΑΡΕΣΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ,η οποία εκτελέστηκε στις 2 Νοέμβρη 1948 στη Δράμα. Καθώς και στη μνήμη των νεκρών μαχητών του ΔΣΕ και κατάγονταν από το χωριό Κασσιτερά Ροδόπης: ΕΥΣΤΑΙΟΥ ΚΟΤΑΣΙΔΗ,ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΥΡΕΙΛΙΔΗ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΥΛΙΔΗ,ΑΔΑΜ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗ,ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΣΟΥΤΣΙΔΗ,ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ,ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ,ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΕΖΙΡΙΔΗ και ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΦΙΑΔΗ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,μέλους του ΚΚΕ, του οποίου το 40ήμερο μνημόσυνο έγινε την περασμένη Κυριακή, 14 Δεκέμβρη, στον Αϊ Γιώργη Μελισσίων, συγγενείς και φίλοι του πρόσφεραν 115.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ: Αγγελική και Παντελής Παπαδόπουλος, Σέργιος - Μαρίνα Αντωνιάδη, Δέσποινα - Ουρανία Τσαχιρίδη, Ελένη - Παναγιώτης Σπυράντη, Δέσποινα - Σοφία Σπυράντη, Τίτια Κονταξή, Γ. Αντωνιάδης - Ερρίκος, Βασίλης - Σοφία Βασιλειάδη, Γιώργος - Κική Κωνσταντινίδη, Παναγιώτης - Ελένη Δάβιου, Γ. Ξεροβάσιλας - Δ. Μαυρογιώργη.

* * *

λ9

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΤΟΥΜΗΣ,παρά τις πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες, παρέμεινε πιστός στα ιδανικά και στις αξίες του ΚΚΕ, ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός Γεωργία και τα παιδιά του Γιώργος και Θωμάς προσφέρουν, μέσω της Εργατικής Αχτίδας Μαγνησίας, 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΙΟΚΑΣΤΗΣ Νασιάδου - ΤΕΡΖΗ,μέλους του ΚΚΕ, που έφυγε από κοντά μας στις 26 Φλεβάρη 1996, προσφέρουμε 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Ο Γιάννης Καστρίτσης προσφέρει 30.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αιγάλεω, στη μνήμη των πρωτοπόρων αγωνιστών από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας: ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΙΤΣΗ,ΤΑΣΟΥ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ,ΑΝΤΩΝΗ ΔΑΝΙΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ,ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΣΩΤΗΡΗ ΣΚΑΡΒΕΛΑ,ΣΤΑΘΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΝΕΣΤΗ ΛΥΣΤΡΙΔΗ,ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΕΑ και ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ