Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Παιδιά της ανάγκης και του αγώνα

Πολύπλευρη συμπαράσταση του ΚΚΕ στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους

Με δυναμικές κινητοποιήσεις, τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) στη Θεσσαλονίκη και οι μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Αθήνα διαδήλωσαν χτες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που συρρικνώνει τις δαπάνες για πρόνοια, υγεία, παιδεία και ενισχύει τη φιλανθρωπία. Ανάλογη με τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται και σήμερα στην Αθήνα. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα συγκεντρωθούν έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στις 10.30 π.μ., θα κάνουν πορεία στη Βουλή και θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Δεκάδες μαθητές του ΚΕΑΤ Καλλιθέας, με τους γονείς και τους καθηγητές τους, συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα έξω από τη Βουλή. Οι μαθητές συνεχίζουν για 18η μέρα την κατάληψη του Κέντρου, διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη μόνιμου ειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού και νοσηλεύτριας, καθώς υπάρχουν οικότροφοι μαθητές στο ΚΕΑΤ που κάνουν ειδικές θεραπείες. Επίσης, ζητούν να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους από το ΚΕΑΤ στα σπίτια τους τις βραδινές ώρες, καθώς και την ανάληψη από το υπουργείο Παιδείας όλων των ζητημάτων που αφορούν στην εκπαίδευσή τους.

Στην κινητοποίησή τους παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του ΚΕΑΤ, αλλά και να ενισχύσει την πρόνοια. "Τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα προβλήματα των υπόλοιπων εργαζομένων. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Το ΚΚΕ είναι μαζί σας μέχρι και την επίλυση των προβλημάτων σας", τόνισε ο Ν. Γκατζής.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της "Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης" (ΕΣΚ) Τυφλών, ενώ ήταν αισθητή η απουσία εκπροσώπησης της πλειοψηφίας της ηγεσίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Από το ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκε ο βουλευτής Π. Κουρουπλής,ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά για την επίλυσή τους παρέπεμψε τους μαθητές στις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Παιδείας και Υγείας. Ο Π. Κουρουπλής υποστήριξε ότι υπάρχουν απαντήσεις από την κυβέρνηση και τους ...επέπληξε για τον τρόπο που διαμαρτύρονται.

Αντιπροσωπεία των μαθητών, των γονέων, αλλά και των καθηγητών του ΚΕΑΤ επισκέφθηκαν τα γραφεία των κομμάτων στη Βουλή και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες άτομα με ειδικές ανάγκες έκαναν χτες το πρωί συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, απαιτώντας αύξηση 20% των κονδυλίων για τα επιδόματα, άμεση χρηματοδότηση των κέντρων και των φορέων που εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες και τη δημιουργία νόμου για την επαγγελματική αποκατάσταση και απασχόλησή τους.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΕΑ Γ. Βαρδακαστάνης μίλησε για "ανένδοτο αγώνα", αλλά δε διευκρίνισε αν αυτός ο "ανένδοτος αγώνας" στρέφεται κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για την επιβολή ειδικού φόρου για τα ΑΜΕΑ και κατά της σύνθλιψης των οργανισμών πρόνοιας που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στη διαμαρτυρία των ατόμων με ειδικές ανάγκες εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γ. Κατσαρό, μέλος της ΚΕ, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ