Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΧΤΕΣ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΠΑΙΤΗΣΗ
για κλιμάκωση και συντονισμό

Μήνυμα καταδίκης της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και του αντιλαϊκού της προϋπολογισμού, έστειλαν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας

Αποφασιστικά, μαζικά, μαχητικά, οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έστειλαν χτες μήνυμα καταδίκης της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και του αντιλαϊκού της προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα, έδωσαν "εντολή" στις συνδικαλιστικές ηγεσίες για κλιμάκωση και συντονισμό των αγώνων, ενάντια στην εξοντωτική λιτότητα και την ολομέτωπη επίθεση στο σύνολο των κατακτήσεών τους. Μαζί τους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, οι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές.

Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και στην προσυγκέντρωση της Ομόνοιας, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και την ταλαιπωρία εξαιτίας της έλλειψης αστικών συγκοινωνιών. Μαχητική ήταν η πορεία που ακολούθησε, ενώ με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές καταψήφισαν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που συζητείται στη Βουλή, απαίτησαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και, ταυτόχρονα, καταδίκασαν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που, με το σύμφωνο "της προδοσίας" του "κοινωνικού διαλόγου" γίνονται η "γέφυρα" για την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.


ΣΕΛ.  16   -   19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ