Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Δυναμικά συνεχίζουν οι φοιτητές

ΒΟΝΝΗ. -

Μία ακόμα μαζική και μαχητική πορεία έκαναν οι Γερμανοί φοιτητές στην έδρα της καγκελαρίας στη Βόννη, συνεχίζοντας για έκτη βδομάδα τον αγώνα τους ενάντια στη μετατροπή του χαρακτήρα της Δωρεάν Ανώτατης Παιδείας σε ιδιωτική και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε αμερικανικού τύπου Κολέγια και Πανεπιστήμια.

Χιλιάδες φοιτητές, στη Βόννη, αλλά και άλλες δώδεκα γερμανικές πόλεις, διαμαρτυρήθηκαν για τη χαοτική και παρακμιακή κατάσταση των Πανεπιστημίων απαιτώντας από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την Ανώτατη Παιδεία, να πάρει μέτρα για τον προοδευτικό στραγγαλισμό των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που συντελείται τα τελευταία χρόνια με τις ετήσιες περικοπές που προβλέπονται στον προϋπολογισμό και έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάντια τα Πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν για μήνες τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν, αν αυτό χρειαστεί. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι εκπρόσωποί τους σε δηλώσεις τους μετά τη χτεσινή πορεία διαμαρτυρίας τους. Είναι η δεύτερη φορά που συγκεντρώθηκαν στη Βόννη και την τελευταία πριν από τρεις βδομάδες περίπου ζήτησαν να συναντηθούν με τον καγκελάριο Κολ αλλά εκείνος αρνήθηκε. Και χτες συνάντησαν την άρνησή του, ενώ προκλήθηκαν μερικά σποραδικά επεισόδια όταν φοιτητές από τις στρατιωτικές ακαδημίες στην προσπάθειά τους να μπουν στην Καγκελαρία για να επιδώσουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας, συγκρούστηκαν με τις παρατεταγμένες δυνάμεις ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ