Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να συνδικαλιστής να μάλαμα!

Στα δικαστήρια για "συκοφαντική δυσφήμιση" οδηγεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων στελέχη του Σωματείου Εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ

Τη Δευτέρα 22 Δεκέμβρη εκδικάζεται η μήνυση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Α. Φραγκόπουλου,κατά της προέδρου Κάτιας Νικολάου και του γραμματέα Γ. Πέρου του Σωματείου του ΜΙΝΙΟΝ, για "συκοφαντική δυσφήμιση" μέσω ανακοίνωσης του Σωματείου! Την ενέργεια αυτή του προέδρου της Ομοσπονδίας καταδικάζει με έντονο τρόπο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για "αναβίωση μαύρων εποχών".

Ο Σύλλογος τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι: "Δικάζονται γιατί τόλμησαν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους, τόλμησαν να έχουν διαφορετική άποψη και με θάρρος να αγωνίζονται γι' αυτή. Οι συνδικαλιστές του ΜΙΝΙΟΝ σπρώχνονται στα δικαστήρια γιατί τυγχάνει να έχουν διαφορετική ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας".

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα: "Η δίωξη αυτή δε διαφέρει από τα αγροτοδικεία που έστησε το αστικό κράτος για να βάλει στο "γύψο" τους αγώνες των αγροτών. Δε διαφέρει από τη δίωξη που άσκησαν εισαγγελείς κατά τη διάρκεια των αγώνων των εμποροϋπαλλήλων, από τις διώξεις προς τους ίδιους συνδικαλιστές που άσκησε ο εργοδότης του ΜΙΝΙΟΝ στην τετράμηνη αγωνιστική διαδικασία για τη σωτηρία του καταστήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων".

Τέλος, ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην "αλαζονεία των ηγετίσκων που χρησιμοποιούν την εκλογή τους στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα για να τη στρέψουν ενάντια σε αγωνιζόμενους εργάτες". Καλούν ακόμα τη ΓΣΕΕ, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία να πάρουν θέση και να βρεθούν στα δικαστήρια κατά την εκδίκαση της μήνυσης για να υπερασπίσουν τους αγώνες και την ελευθερία έκφρασης του συνδικαλιστικού κινήματος.

"Στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής πολιτικής που στόχο έχει την καταστολή κάθε κοινωνικής αντίστασης, τη φίμωση κάθε φωνής μη αρεστής και τελικά την ποινικοποίηση των αγώνων", εντάσσει την ενέργεια του προέδρου της ΟΙΥΕ το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.Το Σωματείο καταγγέλλει ότι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο από έναν "συνδικαλιστή" ο οποίος "υπογράφει αυξήσεις - ελεημοσύνη, που έχει ρήξη στην αδράνεια την Ομοσπονδία, εξυπηρετώντας το δίδυμο αφεντικά - κυβέρνηση". Τέλος, το Σωματείο απαιτεί την απόσυρση της μήνυσης και τη στήριξη των δοκιμαζόμενων εργαζόμενων του ΜΙΝΙΟΝ από την Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ