Σάββατο 20 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκληματικές οι ευθύνες της

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Η αύξηση των αεροπορικών δυστυχημάτων διεθνώς, καρπός της πολιτικής της απελευθέρωσης των αερομεταφορών και των ιδιωτικοποιήσεων και η κυβερνητική πολιτική προγραμματισμένης φθοράς και εγκατάλειψης του κρατικού αερομεταφορέα, δημιουργούν το έδαφος για πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα. Αυτό υπογραμμίζει η έλλειψη στοιχειωδών μέσων ασφαλείας των πτήσεων, όπως η απουσία "ραντάρ προσέγγισης" στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Εξίσου εξοργιστικό και αποδεικτικό των κυβερνητικών ευθυνών είναι το γεγονός ότι, αν και έχει αγοραστεί υπερσύγχρονο κεντρικό σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, δεν μπορεί να λειτουργήσει εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευμένου προσωπικού!

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν τόσο η πλήρης απουσία συνεργασίας της ΥΠΑ με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας, όσο και οι ευθύνες που φέρνουν οι υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της τελευταίας.

Η κυβέρνηση, μεταθέτοντας τις ευθύνες σε κατοίκους της περιοχής, στον πιλότο ή σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, επιχειρεί να κρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες.

Προκαλεί επίσης αγανάκτηση η μεγάλη καθυστέρηση κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού, γεγονός που δείχνει πλήρη ασέβεια προς τους επιβαίνοντες στο μοιραίο αεροσκάφος και προς τους συγγενείς τους. Αποδείχνεται και πάλι ότι η ανθρώπινη υπόσταση δεν έχει την παραμικρή αξία για την κυβέρνηση και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Αγανάκτηση προκαλεί και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η μάνα επιβάτη του αεροσκάφους από τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, ο οποίος χαρακτήρισε υπερβολή το αίτημά της να υψωθεί αεροπλάνο τύπου ΑΒΑΚΣ ή δορυφόρος, για να εντοπίσει το χαμένο αεροσκάφος!

Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συγγενείς των επιβατών και καλεί την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες της, καθώς και τα άμεσα και αναγκαία μέτρα διασφάλισης των πτήσεων από και προς την Ελλάδα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους κατά των ιδιωτικοποιήσεων και συνολικά κατά της κυβερνητικής πολιτικής, που θυσιάζει αθώα θύματα στον Μολώχ του κέρδους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ