Κυριακή 21 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΟΖΑΝΗ
Απλήρωτοι οι ωρομίσθιοι καθηγητές

Απλήρωτοι παραμένουν 100 περίπου ωρομίσθιοι καθηγητές του Νομού Κοζάνης, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κοζάνης, που με ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Παιδείας ζητά την κάλυψη των κενών με κανονικούς διορισμούς.

Οπως αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής, οι ωρομίσθιοι καθηγητές εργάζονται με πλήρες ωράριο, συνεχίζουν όμως "να ζουν με την αγωνία της πληρωμής του μισθού τους και του πενιχρού Δώρου των Χριστουγέννων". Η ΕΛΜΕ Κοζάνης τονίζει ότι η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έγινε καθεστώς στο νομό, παρά τις συνεχείς της διαμαρτυρίες και τις συνεχείς δεσμεύσεις του υπουργού για την επίλυση του προβλήματος.

"Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δε θα επιτρέψουμε την παραβίαση του στοιχειώδους δικαιώματος των συναδέλφων καθηγητών, δηλαδή να πληρώνονται κανονικά για τη δουλιά που προσφέρουν", τονίζεται στην επιστολή και η ΕΛΜΕ Κοζάνης καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αποσταλούν οι απαραίτητες πιστώσεις για την πληρωμή των ωρομίσθιων και τη μετατροπή τους σε αναπληρωτές, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση οι καθηγητές της Κοζάνης θα προχωρήσουν αμέσως μετά τις γιορτές σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η ΕΛΜΕ Κοζάνης υπενθυμίζει το πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών για κάλυψη όλων των θέσεων με διορισμούς μονίμων καθηγητών, καθώς σήμερα ο αριθμός των αναπληρωτών και ωρομισθίων στο νομό φτάνουν τους 300.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ