Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα ψώνια...

ΠΑΝΙΚΟΣ ΧΤΕΣ και σήμερα στο κέντρο της ΑΘήνας, για τα συνήθη χριστουγεννιάτικα ψώνια. Αιτία, ο περίφημος 13ος μισθός (που, ως γνωστόν, έρχεται και προσπαθεί να ...πληρώσει τα σπασμένα όλης της χρονιάς).

***

Μια φορά, οι Ελληνες καταναλωτές έχουν υποχρεωθεί σε ένα νέο τρόπο του υπολογισμού του. Δε μετριέται πια σε δραχμές, αλλά σε ...μέτρα.

***

Ναι, τα γνωστά "μέτρα", αυτά με τους πόντους και τα εκατοστά. Για παράδειγμα: Πόσα μέτρα αντέχει το δώρο σας, όταν περπατάτε στην οδό Ερμού, κοιτάζοντας βιτρίνες;

***

Στο πρώτο μαγαζί τόσα, στο δεύτερο άλλα τόσα, στο τρίτο τα υπόλοιπα. Αρα, ο μισθός σας ήταν του ύψους των 35 μέτρων!!!

***

Αρα, λοιπόν, ερχόμαστε να δικαιώσουμε την κυβέρνηση, που επιμένει ότι για το 1997 οι μισθοί δεν έχασαν την "πραγματική τους αξία". Σωστό. Εχουν την ίδια "πραγματική αξία", μόνο που μειώθηκε το ...μήκος τους.

***

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ λένε πως συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση του Σημίτη να εξοβελίσει τους "3" που καταψήφισαν μερικά κονδύλια του προϋπολογισμού. Ο Αρσένης είπε, λένε, πως ο πρωθυπουργός έκανε κάτι που "δεν του πάει"...

***

Αυτό είναι, λοιπόν. Η εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ φτάνει πλέον σε άλλα επίπεδα, πολύ υψηλά. Από ζήτημα πολιτικής, ανάγεται σε θέμα ...στιλ!

***

"Πρόεδρε, αυτό το αυταρχικό ύφος, όχι μόνο δεν ταιριάζει με τις γραμμές του προσώπου, αλλά καθόλου, μα καθόλου, δεν ταιριάζει και με τη γραβάτα σας. Για το καλό του Κινήματος, επιβάλλεται μια αλλαγή...".

***

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ, όλοι θα είδατε τη διαφήμιση του Γκορμπατσόφ με την πίτσα. Φαίνεται ότι όσο περνάει ο καιρός ο συγκεκριμένος κύριος φροντίζει να βαθαίνει τις αναλύσεις του στο ερώτημα, γιατί κατέρρευσε η Σοβιετική Ενωση. Και εις ανώτερα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ