Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ετοιμα τα έντυπα Ε10 - Ε11

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα διατηρηθούν τελικά οι τιμές ζώνης και ο συντελεστής εμπορικότητας που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος όσων υπάγονται στο σύστημα των "αντικειμενικών" κριτηρίων. Αυτό προκύπτει και επίσημα πλέον από το νέο έντυπο Ε10 που θα συμπληρώσουν το 1998 όσοι έχουν εισοδήματα από εμπορικές ή βιοτεχνικές επιχειρήσεις.

Οπως αναφέρεται σε υποσημείωση του εντύπου Ε10, το οποίο είναι ήδη έτοιμο και δεν παρουσιάζει αλλαγές σε σχέση με το περσινό, "ειδικά για τη χρήση 1997 ισχύουν οι ίδιες τιμές ζώνης και συντελεστής εμπορικότητας που ίσχυσαν και στην προηγούμενη χρήση 1996". Βέβαια το 1998 θα πληρώσουν ούτως ή άλλως αισθητά αυξημένο φόρο όσοι υπάγονται στα "αντικειμενικά" κριτήρια, από την αναπροσαρμογή της εμπορικής και επαγγελματικής αμοιβής καθώς και του ποσοστού με το οποίο υπολογίζεται η μισθωτική αξία της επαγγελματικής εγκατάστασης (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη σε τι ύψος θα ανέλθει).

Σημειωτέον ακόμη ότι είναι επίσης έτοιμα και βρίσκονται στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών τα έντυπα Ε11 (συμπληρώνεται από ελεύθερους επαγγελματίες που υπάγονται στα "αντικειμενικά" κριτήρια) και Ε2 (συμπληρώνεται από όσους έχουν εισοδήματα από εκμισθώσεις κάθε μορφής ακινήτων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ