Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στην αγκαλιά των τραγουδιών

Στιγμιότυπα από τη διαδρομή τους στο τραγούδι παρουσιάζουν μέχρι την Κυριακή (4/1) ο Ανδρέας Καρακότας και η Λιζέτα Καλημέρη στη "Μεσόγειο" (Πατησίων 208). Ο Α. Καρακότας ερμηνεύει μέρος από "Τα τραγούδια της Αμαρτίας" του Μάνου Χατζιδάκι, από τις "Μπαλάντες του περιθωρίου" του Απόστολου Καλδάρα και άλλα τραγούδια, ενώ η Λ. Καλημέρη παρουσιάζει τραγούδια από τον καινούριο δίσκο της "Ζωή Λαθραία" του Μιχάλη Χανιώτη.

  • Στο "Μύλο" (Πατησίων 384) τραγουδούν οι Γλυκερία, Κώστας Μάντζιος και Φάνης Μεζίνης,ενώ οι "Πυξ Λαξ" συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στο "Δίπλα στο Ποτάμι" (Λ. Κατσώνη 189).
  • Ο Ψαραντώνης, ήδη, ξεκίνησε σειρά εμφανίσεων στη μουσική σκηνή "Χαρώτο 'γώ" (Αχιλλέως 34, πλ. Καραϊσκάκη), μεταφέροντας με τη λύρα και τους μουσικούς του ηχοχρώματα της Κρήτης.
  • Η Αλίκη Καγιαλόγλου εμφανίζεται για δύο πενθήμερα στο "Τσάι στη Σαχάρα" (Λαοδικείας 18, Ιλίσια). Μέχρι το Σάββατο (27/12) θα παρουσιάζει κύκλους τραγουδιών του Μ. Θεοδωράκη, ελληνόφωνα τραγούδια της Ν. Ιταλίας, χριστουγεννιάτικα και άλλα τραγούδια. Μαζί της ο Κώστας Γρηγορέας (κιθάρα). Από 29/12 - 3/1 θα παρουσιάζει τραγούδια των Χατζιδάκι, Καρντέλ, Πιατσόλα και γαλλικά τραγούδια. Στο πιάνο ο Β. Μούστος.
  • H Κατερίνα Κυρμιζή και ο Νίκος Γρηγοριάδης από σήμερα (10.30μμ) μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου τραγουδούν στη σκηνή του "Ebrime" (Αγ. Μελετίου 38, Κυψέλη). Παρουσιάζουν τραγούδια από τους δίσκους τους "Κοντσέρτο για σοκολάτα και τριαντάφυλλα", "Μοναξιά του φάρου" και "Faros".
  • Στο μουσικό σπίτι "Δίαυλος" (Δράκου 9, Φιξ) από σήμερα έως και το Σάββατο και από τις 31/12 - 3/1, ο Γιάννης Γλέζος "ταξιδεύει" με τη μουσική του στην ποίηση του Λόρκα, του Καβάφη, του Καρυωτάκη και της Εύας Λίτινα. Στον ίδιο χώρο, κάθε Κυριακή ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν βραδιές νέου κύματος κι έντεχνου λαϊκού τραγουδιού, αλλά και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία.
  • Ο Κώστας Χατζής εμφανίζεται στο "Κεντρί" (Αγ. Μελετίου 133) μαζί με την Χριστιάνα και τον Αλέξανδρο Χατζή,ενώ στην "Πινακοθήκη" (Αγ. Θέκλας 5, Ψυρρή) οι Σταύρος Παπασταύρου και Γιώργης Χριστοδούλου "ξεναγούν" σήμερα και στις 30, 31/12, στην πρώτη τους κοινή δισκογραφική δουλιά "Γιαπωνέζικοι Κήποι".
  • Παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια, σμυρνέικα, ηπειρώτικα και τραγούδια από τις δισκογραφικές του δουλιές παρουσιάζει ο Ανδρέας Κουμπαρούλης τοΣάββατο (11μμ), στην "Κόντρα" (Ειρήνης 89, Πέραμα).
  • Στο "Half Note" (Τριβωνιανού 17, Μετς), η τζαζ καλά κρατεί. Μέχρι και αύριο στη σκηνή του κλαμπ εμφανίζεται το γκρουπ του Ben's Belinga σε αφρο - τζαζ διαδρομές, ενώ από την Παρασκευή έως και τις 4/1 στον ίδιο χώρο ο λόγος ανήκει στο κουιντέτο "Ricky Ford" και την πολυτάλαντη Carmen Lundy.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ