Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Απύθμενο θράσος από την ΕΠΑΕ
  • Ως "γνωστά" θεωρούν οι επιχειρηματίες τα 23,5 δισ. που χρωστούν οι ΠΑΕ και απορούν γιατί επανέρχεται η πολιτεία στην υπόθεση!
  • Προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ουσία του ζητήματος

Το θράσος των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αντιδρώντας στις χτεσινές αποκαλύψεις του υφυπουργού Πολιτισμού, Α. Φούρα, για τα χρέη των εταιριών ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Σ. Σφακιανάκης, έκανε λόγο για "επίθεση στη διοίκηση της ΕΠΑΕ και το ποδόσφαιρο"! Ανερυθρίαστα μάλιστα υποστήριξε πως αυτή η ιστορία είναι γνωστή, απορώντας γιατί ασχολείται η πολιτεία. Για ρύθμιση με σκοπό τη διευθέτηση του ζητήματος δεν έκανε λόγο ακόμα, σύμφωνα όμως με πληροφορίες δε θ αργήσει. Αλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν η κυβέρνηση ενέδωσε στους εκβιασμούς και την είχε υλοποιήσει, χωρίς φυσικά ποτέ να σταματήσουν τα χρέη.

Αυτή τη στιγμή είναι 23,5 δισ. δρχ. και οι έμποροι του αΘλήματος φαίνεται να το θεωρούν φυσιολογικό. Αλλωστε το δικαίωμα το έδωσαν οι κατά καιρούς κρατούντες, όπως παραδέχτηκε ο Σ. Σφακιανάκης: "Χρόνια τώρα η πολιτεία δέχεται αυτή την κατάσταση. Γιατί δηλαδή αυτή η ευαισθησία στη συγκεκριμένη στιγμή, ενώ βρισκόμαστε στη μέση του πρωταθλήματος; Δε θα μπορούσε κάλλιστα η πολιτεία να ζητήσει την τήρηση όλων αυτών πριν αρχίσει το πρωτάθλημα (σ.σ. λογική απορία αλλά και η ΕΠΑΕ τι έκανε;), ή όταν ολοκληρωθεί, με στόχο στο νέο έτος όσες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου να μη μετέχουν;". Ο πρόεδρος της διοργανώτριας ισχυρίστηκε πως, "αν η πολιτεία προχωρήσει στη διάλυση των ΠΑΕ, επειδή το μετοχικό τους κεφάλαιο έχει υπερκαλυφθεί από τα χρέη τους, θα το θεωρήσω επίθεση στη διοίκηση της ΕΠΑΕ, στις ΠΑΕ και το ποδόσφαιρο γενικότερα". Οσο για τους ισολογισμούς, υποστήριξε πως θα σταλούν στο υπουργείο Ανάπτυξης πριν την εκπνοή του χρόνου που ορίστηκε.

Στο μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΑΕ στελέχωσε την Πειθαρχική Επιτροπή (ΠΕ) με τέσσερις τακτικούς δικαστές και δύο νομικούς. Πρόεδρος της ΠΕ θα είναι ο Δ. Οικονόμου και αναπληρωτής του ο Θ. Θέμελης. Μέλη οι Κ. Ηλιάδης (αναπλ. Κ. Γκανιάτσος), Γ. Δαμοράκης (αναπλ. Δ. Τσακίρης).

  • Ο εξ αναβολής αγώνας Ιωνικού - Καλαμάτας θα γίνει στις 28/12 στη Λιβαδειά, αφού η νικαιώτικη ΠΑΕ πρέπει να εκτίσει την τελευταία μέρα της ποινής της. Επίσης, ο Παναθηναϊκός, αν παραμείνει η τιμωρία του, θα υποδεχτεί την Καλαμάτα στις 4/1 στο Αργος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ