Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ18

Συμπληρώνονται 6 χρόνια χωρίς τον ΤΑΚΗ ΑΔΑΜΟ και τρεισήμισι χρόνια χωρίς την ΕΛΕΝΗ Γκέρου - ΑΔΑΜΟΥ.Δύο άνθρωποι, που, πάντα μαζί στη ζωή και τους αγώνες, υπήρξαν υπόδειγμα αγωνιστικότητας και πίστης στα ιδανικά του σοσιαλισμού και του ΚΚΕ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ, 25.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

Τα παιδιά τους Ειρήνη και Σοφοκλής

Τα εγγόνια τους Νικόλαος και Δημήτρης

* * *

λ18

Στη μνήμη των γονιών μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΩΡΑΪΤΗ,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ "Νταμαράκια" Αιγάλεω 30.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

Ολγα Ν. Κυριαζοπούλου, Αγγελική Χωραϊτου

* * *

λ9

Σήμερα, 25 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ από τη Ζαγορά Πηλίου.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, το κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε, 20.000 δρχ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

λ27

Πέρασαν 16 χρόνια, από τις 25 Δεκέμβρη 1981, που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΡΙΣΗ.Γεννήθηκε στο Καπνοχώρι Υπάτης. ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, από πολύ νωρίς, διώχτηκε μετά την Απελευθέρωση για την πατριωτική δράση της.

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΙΣΗ και του εξαδέλφου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,μελών του ΚΚΕ από το 1930, που πέθαναν το 1993, προσφέρω 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Περιστερίου, προς τιμήν των 80 χρόνων αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ.

Αθανάσιος Χαρίσης

* * *

λ9

Στις 26 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 10 μήνες από την ημέρα που η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο του ΕΕΣ στην Αθήνα. Εφυγε εκείνη, χωρίς να σκεφθεί την οδύνη που άφησε στο σύντροφό της στη ζωή και στον αγώνα... την αγιάτρευτη πληγή που άνοιξε στην καρδιά του.Για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, ο Ν. Κ. προσφέρει στη μνήμη της 10.000 δρχ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΟΥ από την Ικαρία, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Νικολάου" Ανω Λιοσίων, 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Η σύντροφος της ζωής του Ματίνα

Τα παιδιά του Χρήστος - Ανδρέας

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ,οι κόρεςτου Αικατερίνη Ζαχαριάδου και Νίκη Θεοδωρίδου προσφέρουν 20.000 δρχ. στη ΝΕ Καβάλας για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

λ9

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,ποδηματά από τη Θήβα, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ "Ριζοσπάστη", 20.000 δρχ.

Νίκος Κωστόπουλος

* * *

λ9

Η Αννέτα Φράγκου - Ράπτη προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ "Γ. Χαλκίδη" Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, για τη γιορτή του συντρόφου της ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΑΠΤΗ,πρώην δημάρχου Αμπελόκηπων. Ο Χρ. Ράπτης αγωνίστηκε με συνέπεια σε όλη του τη ζωή για τα ιδανικά του κόμματός του.

* * *

λ9

Στις 24 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 5 μήνες από το θάνατο της αγαπημένης μας ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΜΗΝΑΪΔΗ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής Αιγάλεω, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Οι γονείς Κώστας - Μαρία, τα αδέρφια της

* * *

λ9

Πέρασαν 51 χρόνια από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΛΟΒΟΥ,μαχητή του ΔΣΕ. Σκοτώθηκε σε μάχη με ταγματασφαλίτες στον Πολύγυρο Χαλκιδικής τον Αύγουστο του 1946. Ο Χρ. Κολοβός γεννήθηκε το 1910 στην Αφυτο Κασσάνδρας. Πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940 - '41 και όταν επέστρεψε στο χωριό του, έγινε μέλος του ΚΚΕ. Στην Κατοχή ήταν καπετάνιος του ΕΛΑΣ. Για τη σημαντική αντιστασιακή δράση του, Γερμανοί και συνεργάτες τους λεηλάτησαν επανειλημμένα το σπίτι του, οδήγησαν στη φυλακή και στην εξορία τη γυναίκα του.

Στη μνήμη του, προσφέρω 20.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

Η σύζυγός Γραμματική Κολοβού

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ,καπετάνιου του 8ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ,ΓΙΩΡΓΗ ΑΤΖΑΚΛΗ,ΜΑΝΟΛΗ ΣΤΑΘΑΚΗ,ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΡΕΚΕΖΕ,ΝΙΚΟΥ ΛΑΤΣΗ (Καλόγερου), ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΟΥΣΗ (Νο Παούρα), στελεχών και αξιωματικών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και της ηρωικής καπετάν - ΑΡΓΥΡΩΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ,καθώς και στη μνήμη όσων έπεσαν πολεμώντας τους κατακτητές και τους ταγματασφαλίτες, για τη λευτεριά και την προκοπή του ελληνικού λαού, ο Γιάννης Θεοφίλης προσφέρει 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Εικαστικών, για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Ασβεστη θα μείνει η μνήμη τους αιώνια.

* * *

λ18

Στη μνήμη των αδελφών μας ΓΙΩΡΓΟΥ και ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΟΥΠΙΝΑ, προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" για τα 80χρονα του ΚΚΕ 20.000 δρχ.

Αρίστος και Μπάμπης

* * *

λ9

Η Ελένη Τσιώκα προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου για τα 80χρονα του ΚΚΕ, 100.000 δρχ., στη μνήμη του ΕΠΟΝίτη αδελφού της ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΗ (φωτογραφία), του άντρα της ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΩΚΑ και του θείου της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΟΥΝΑΡΙΔΗ,μαχητών του ΔΣΕ.

* * *

λ54

Η Ελευθερία Λογαρά - Χλωρού προσφέρει 100.000 δρχ. προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ "Αγ. Παντελεήμονα" Αχαρνών, στη μνήμη των αδελφών της, μελών και στελεχών του ΚΚΕ: ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΛΟΓΑΡΑ,αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης. ΑΛΕΚΟΥ ΛΟΓΑΡΑ,είχε καταδικαστεί σε θάνατο, ΛΕΩΝΙΔΑ ΛΟΓΑΡΑ, συνδικαλιστή, ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΓΑΡΑ, είχε καταδικαστεί σε θάνατο, ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ Ράπτη - ΛΟΓΑΡΑ και ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ.

* * *

λ9

Πέρασαν 40 μέρες από το θάνατο του ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΛΑΝΗ από τον Αλμυρό Μαγνησίας. Μετά την κατάρρευση του αλβανικού μετώπου, όπου έλαβε μέρος ως υπαξιωματικός του ελληνικού στρατού, ήταν από τους πρώτους στη Θεσσαλία που πήρε το δρόμο του βουνού και της αντίστασης κατά του κατακτητή. Πήρε μέρος σε όλες τις μάχες του ένδοξου θεσσαλικού Ιππικού, του ΕΛΑΣ. Αναγκασμένος από τις διώξεις του παρακράτους της Δεξιάς βγαίνει και πάλι στο βουνό, στο ΔΣΕ. Πιάστηκε το 1949 και καταδικάστηκε σε θάνατο. Γνώρισε σχεδόν όλες τις φυλακές, βασανίστηκε και διώχτηκε μέχρι τα χρόνια της δικτατορίας. Εμεινε πάντα πιστός στα ιδανικά του αγώνα του λαού για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 300.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΜΕΝΙΤΣΑΣ (καπετάν - Τίγρης), αντάρτης του ΕΛΑΣ στο Βέρμιο στην Κατοχή, μαζί με την ομάδα του, αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ελένη προσφέρει στη ΝΕ Καβάλας 30.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, για να γίνει το κόμμα του λαού πιο δυνατό.

* * *

Τιμώντας τα 80χρονα του ΚΚΕ και στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΛΕΩΝΙΔΑ, μέλους του ΚΚΕ, καθώς και στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του ΚΚΕ, η συντρόφισσά του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του Χρήστος και Φανή πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων, 50.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ