Κυριακή 28 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τι λένε οι κυβερνώντες;

Το θέμα ήταν γνωστό από χρόνια, αλλά ποτέ μέχρι πρόσφατα δεν είχε καταγγελθεί από κάποιον επίσημο φορέα. Μιλάμε, για το υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό κατασκοπευτικό δίκτυο των Αμερικανών, το οποίο υποκλέπτει τηλεφωνικές συνομιλίες, φαξ, ηλεκτρονικά μηνύματα κλπ, στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Η καταγγελία έγινε επίσημα, τη βδομάδα που πέρασε, στη συνεδρίαση του Γραφείου Εξέτασης της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την Επιτροπή Ατομικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής οι Αμερικανοί διαθέτουν υπερσύγχρονους κατασκοπευτικούς σταθμούς σε πολλές χώρες της Ευρώπης, μέσω των οποίων υποκλέπτουν τεράστιες ποσότητες τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, φαξ και ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Ολ' αυτά στέλνονται κατόπιν, μέσω δορυφόρων, στο κέντρο επιχειρήσεων στο Μέριλαντ, όπου γίνεται και η επεξεργασία.

Η αρμόδια υπηρεσία για την επιχείρηση αυτή είναι η περιβόητη Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA), η οποία υπάγεται απ' ευθείας στον εκάστοτε Αμερικανό Πρόεδρο και βασικός στόχος της είναι η κατασκοπία μη στρατιωτικών στόχων, δηλαδή κυβερνήσεων, πολιτικών δυνάμεων, μεγάλων οργανισμών, επιχειρήσεων κλπ. Οι ευρωβουλευτές, συγγραφείς της έκθεσης, σημειώνουν ακόμη, ότι οι κατασκοπευτικές αυτές δραστηριότητες έχουν ενταθεί, μετά το 1990.

Η κυβέρνηση, άραγε, δεν έχει τίποτε να πει για όλ' αυτά;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ