Τρίτη 30 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ (Ερμή), μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1920. Τελείωσε τη Σιβιτανίδειο και πήρε πτυχίο μηχανικού τορναδόρου. Το Φλεβάρη του 1942 οργανώθηκε στο ΕΑΜ Νέων και αργότερα πέρασε στην ΕΠΟΝ. Βγήκε στο βουνό, αντάρτης στον ΕΛΑΣ. Με το βαθμό του ανθυπολοχαγού πολέμησε τους κατακτητές.

Τιμώντας την ιερή μνήμη του και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης, 10.000 δρχ.

Αγγελική Αγραφιώτη

* * *

λ9

Στη μνήμη της αξέχαστης και αδικοχαμένης ΦΟΥΛΗΣ ΓΟΥΛΙΟΥ, προσφέρουμε για τα 80χρονα του ΚΚΕ 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων Αθήνας.

Οικογένεια Φοίβου Τσέκερη

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ,πρώην προέδρου του Παραρτήματος Σεπολίων - Θυμαρακίων της ΠΕΑΕΑ, τα μέλη του πρόσφεραν 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αδελφού μας ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΒΙΖΟΥ,μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος τραυματίστηκε και πέθανε στον Ταϋγετο, προσφέρουμε 60.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Ηλιούπολης.

Κώστας και Αθανασία

* * *

λ9

Στις 11 Δεκέμβρη 1997, έπαψε να χτυπά η καρδιά του ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ.Η ταλαιπωρημένη από τις κακουχίες υγεία του τον είχε καθηλώσει από καιρό στο σπίτι, από όπου έδινε τη δική του μάχη με άρθρα στο "Ριζοσπάστη", παρακολουθώντας τα γεγονότα της πολιτικής ζωής. Κομμουνιστής από τη νεαρή του ηλικία υπέστη ποικίλες διώξεις για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση. Συγγραφέας και εκδότης άφησε πίσω του μεγάλο συγγραφικό έργο με θέματα από την αντίσταση του λαού. Κοντά του στάθηκε με καρτερία και αυταπάρνηση στους αγώνες και στη ζωή η άξια συντρόφισσά του Ελένη Γαβρικίδου - Μπούρμπουλα.

Στη μνήμη του, οι παλιές καρδιακές φίλες του Μιχάλη και της Ελένης, Νίκη, Ελευθερία και Ειρήνη Δενδρινού προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φρυγίας, 15.000 δρχ.

  • Στη μνήμη του σεβαστού συντρόφου μου Μιχάλη Μπούρμπουλα,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Β. Κ.

  • Στη μνήμη του καλού μας φίλου και συντρόφου μας Μιχάλη Μπούρμπουλα, προσφέρουμε 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Πάντα θα τον θυμούμαστε.

Λαμπρινή Ασλανίδου

Τα παιδιά της Βασίλης και Δημήτρης

* * *

λ9

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή συντρόφου μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΛΥΒΑ.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του αγωνιστή κουνιάδου μου ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΒΑ,που σκοτώθηκε το 1944 σε μάχη με Γερμανούς στη Βαρυμπόπη Μεσσηνίας, προσφέρω για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κάτω Ηλιούπολης, 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Προσφέρω ακόμη 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΝΤΗ,αγωνιστή και πρώην δημάρχου Ηλιούπολης, που συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατό του.

Χρυσούλα Σάσα Καλύβα

* * *

λ9

Στις 11 Νοέμβρη 1997, ύστερα από ανίατη αρρώστια, πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1927 στο χωριό Μέταλλα Σερρών. Με το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε το 1978. Υπήρξε πάντα τίμιος, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού, υπόδειγμα αγωνιστικότητας, φιλίας, αλτρουισμού.

Ας είναι άσβεστη η μνήμη του και το παράδειγμά του παντοτινό.

Στη μνήμη του, τέσσερις φίλοι του από τη Νέα Φιλαδέλφεια και οπαδοί του ΚΚΕ προσφέρουν 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ27

Στη μνήμη των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ ΣΤΑΘΟΥΛΑΣ ΚΑΤΣΙΔΗΜΑ από το χωριό Κουνινά Αιγίου, η οποία εκτελέστηκε με απόφαση Εκτακτου Στρατοδικείου το 1948. Των ΗΛΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ (Τσομπάνη) από το Αίγιο και ΗΛΙΑ ΛΙΑΛΙΟΥ,που δολοφονήθηκαν το 1948 στην ορεινή Αιγιαλεία, ο Σπύρος Σπηλιωτόπουλος(Καραμάνης) από την Τεμένη Αιγίου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης, 20.000 δρχ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αδελφού μου ΑΓΓΕΛΟΥ Γεωρ. ΚΟΝΟΦΑΟΥ,που σκοτώθηκε στη μάχη του Καραβοσαρά Πρέβεζας, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Λευκίμης, 10.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

Νικόλαος Κονοφάος

* * *

λ36

Πέρασαν 33 χρόνια από το 1964, που πέθανε ο σύζυγός μου ΣΠΥΡΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ,μέλος του ΚΚΕ και αντάρτης του ΕΛΑΣ, ανθυπολοχαγός και ανάπηρος του ΔΣΕ και 7 χρόνια από το θάνατο του γιου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΥΦΑΝΤΗ,ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Ερέτρια.

Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη των αδελφών μου ΒΡΑΧΙΟΛΗ ΠΑΠΑΔΗΜΑΚΗ,λοχαγού του ΔΣΕ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΑΚΗ,αντάρτη του ΕΛΑΣ και ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΚΗ, μαχητών του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο, και των γονιών μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΚΗ,που πέθαναν πολιτικοί πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, μελών του ΚΚΕ και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 25.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

Ασημίνα Υφαντή

* * *

Στη μνήμη του θείου μου ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΣΙΟΝΟΥ,μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ο οποίος πιάστηκε το 1937 από τη δικτατορία του Μεταξά, εξορίστηκε στον Αϊ - Στράτη, παραδόθηκε στους Γερμανούς και πέθανε εκεί από την πείνα, την 1η Δεκέμβρη 1942, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πεύκης, 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Β. Βενέτης

* * *

Η Ευδοξία Γκέλλη πρόσφερε 3.000 δρχ. στην ΚΟΒ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και 2.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", στη μνήμη του άντρα της ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΕΛΛΗ και των παιδιών της ΘΑΝΑΣΗ και ΠΕΤΡΟΥ.

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μας ΑΣΤΕΡΙΟΥ Αν. ΝΤΕΞΗ,ο οποίος δολοφονήθηκε από ταγματασφαλίτες τον Ιούλη του 1944. Και ΕΥΤΕΡΠΗΣ ΝΤΕΞΗ,που μας άφησε το Μάη του 1994, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 10.000 δρχ. για τα 80χρονα.

Αλκης - Θάλεια


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ