Πέμπτη 1 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50.000 δρχ. στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΡΤΖΙΩΤΑ (Φάνη) Ακροναυπλιώτη, βετεράνου του ΚΚΕ, καθώς και στη μνήμη όλων των αγωνιστών, που έπεσαν στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας μας.

Ο Βασίλης Μπαρτζιώτας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1909. Το 1924 έγινε μέλος της ΟΚΝΕ και έμεινε στρατευμένος στις γραμμές της και στο ΚΚΕ ως το Θάνατό του.

Εβδομήντα ένα χρόνια από τα 80 που γιορτάζουμε, τα πέρασε στις γραμμές του, ακούραστος, πειθαρχικός, ανιδιοτελής, σεμνός αγωνιστής, πιστός στις αρχές του ως την τελευταία του πνοή, παρά τις αντίξοες, πολλές φορές, συνθήκες.

Διατέλεσε γραμματέας της ΚΕ της ΟΚΝΕ, της ΚΟ Αθήνας και άλλων μεγάλων οργανώσεων του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ και του Πολιτικού Γραφείου, μέλος του Οργανωτικού Γραφείου της ΚΕ, της Γραμματείας και Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ως το 1956.

Στο ΔΣΕ ήταν Πολιτικός Επίτροπος του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ. Συγγραφέας δέκα βιβλίων σχετικών με την ιστορία του επαναστατικού κινήματος στη χώρα μας.

Η σύντροφός του, τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονά του.

* * *

λ9

Με την ευκαιρία των 80 χρόνων του ΚΚΕ, λίγα λόγια, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αξέχαστο σύντροφο και συναγωνιστή μας ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟ.Γεννήθηκε στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατ. Θράκης το 1922. Με τη Μικρασιατική καταστροφή έρχεται με την οικογένειά του στο Διδυμότειχο. Μαθητής στο Γυμνάσιο οργανώνεται στην ΟΚΝΕ. Στην Κατοχή, φοιτητής στη Νομική Θεσσαλονίκης, γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Το 1942, καταδιωκόμενος από τους χιτλεροφασίστες φεύγει για τη Μέση Ανατολή. Συμμετέχει δραστήρια στον αντιφασιστικό αγώνα. Με το κίνημα των αεροπόρων πιάνεται και κλείνεται από τους Εγγλέζους στο "σύρμα", στο Ντεκαμερέ. Το 1945 γυρίζει στην Ελλάδα. Πάει στο Διδυμότειχο. Είναι Γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ. Το 1945 με σκηνοθετημένη κατηγορία καταδικάζεται από το Στρατοδικείο σε θάνατο. Η ποινή δεν εκτελείται. Εξορίζεται σε Σαμοθράκη και Ικαρία. Δραπετεύει. Βγαίνει στο ΔΣΕ. Υπηρετεί στα τμήματα της Ρούμελης. Αναδείχνεται σε πολιτικό επίτροπο τάγματος. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ μένει στ' Αγραφα με μια μονάδα 100 ανταρτών. Την 1η Μάη 1950 κυκλώνεται κάπου στον Τυμφρηστό από τμήμα του στρατού και ΜΑΥδες και πέφτει μαχόμενος.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 5.000 δρχ.

Γ. Μωραϊτης, Τ. Ψημμένος, Χρ. Ορφανός.

0* * *

λ9

Τιμώ και θα τιμώ ώσπου να πεθάνω τη μνήμη της αλησμόνητης ΧΑΡΟΥΛΑΣ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ για την καλοσύνη και την ανθρωπιά της. Ολες κι όλοι οι συνάδελφοί της στον ΕΕΣ τη θυμούνται για τη συναδελφικότητά της, την κατανόηση άσχετα από την πολιτική της παράταξη. Για την αγωνιστικότητά της, για τα δίκαια αιτήματά τους, που διεκδικούσε με το ψηφοδέλτιό της "το Ενωτικό του ΕΕΣ".

Εμένα μου έλειψε τόσο, που πάω συχνά στον τάφο της και της κουβεντιάζω.Στη μνήμη της προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Εφη Β.

* * *

λ9

Σήμερα, 1η Γενάρη 1998 συμπληρώνονται 3 χρόνια από το χαμό του αγαπημένου μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Η γυναίκα του Σούλα. Τα παιδιά του Νίκος και Γιώργος.

* * *

λ9

Σήμερα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΣΜΗΡΙΔΗ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ελένη, τα παιδιά του Κώστας και Χριστίνα προσφέρουν για τα 80χρονα του ΚΚΕ 10.000 δρχ.

* * *

λ9

Ο αγωνισατής της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ,για την πατριωτική δράση του, πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες.

Στη μνήμη του και για την ονομαστική του εορτή, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Αννα Σταθοπούλου, πρόσφερε 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ντεπώ Θεσσαλονίκης για τα 80χρονα του ΚΚΕ. Και ο αδελφός του Βαγγέλης Σταθόπουλος πρόσφερε 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

* * *

λ9

Πριν από 3 μήνες έφυγε από κοντά μας ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΜΠΟΤΗΣ.

Στη μνήμη του και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 40.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου.

* * *

λ9

Ο Γεράσιμος Βιτσεντζάτος προσφέρει 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Αχαϊας στη μνήμη του αδερφού του ΦΩΤΗ ΒΙΤΣΕΝΤΖΑΤΟΥ,καθώς και στη μνήμη όσων έπεσαν στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας και την προκοπή του λαού.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΑΤΑ (Κωσταρέλου), μέλους του ΚΚΕ, από το Νεοχώρι Τρικάλων, ο οποίος πέθανε στις 17 Σεπτέμβρη 1996, η κόρη του Βαϊτσα και ο γαμπρός του Βασίλης Τσιαντάς και η εγγονή του, προσφέρουν 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νεοχωρίου.

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ από τα Θεοδόσια Κιλκίς, ο οποίος εκτελέστηκε το 1948 και για τα 80χρονα του ΚΚΕ η γυναίκα του και η κόρη του προσφέρουν 15.000 δρχ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΛΕΚΟΥ ΣΟΥΡΑΛΗ και του θείου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.Της μάνας μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΣΟΥΡΑΛΗ,του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΡΑΛΗ (φωτογραφία) και του αγωνιστή ΤΑΣΟΥ ΚΟΓΙΩΝΗ,προέδρου του Παραρτήματος Κοζάνης της ΠΕΑΕΑ, και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρω 75.000 δρχ.

Δέσποινα Σουραλή

* * *

λ9

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μου σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα ΗΛΙΑΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ.Το χρονιάτικο μνημόσυνό του έγινε στις 28 Δεκέμβρη στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας Χολαργού.

Στη μνήμη του και για τα 80χρονα του ΚΚΕ προσφέρω 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Η γυναίκα του

  • Στη μνήμη του αγωνιστή Ηλία Λαζαρίδη,που πέθανε την 1η Γενάρη 1997, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Χολαργού 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Γιώργος Κούβαρης

* * *

λ9

Συμπληρώνονται σήμερα, 1η Γενάρη, 2 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΒΙΚΤΟΡΑΣ ΔΗΜΟΥ,μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Ανατολικών Συνοικιών της ΠΕΑΕΑ.

Η σύζυγός του Μάρω και ο γιος του Γιώργος

* * *

λ9

Στις 28 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από το θάνατο του κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ από τη Χώρα Τριφυλλίας.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Στέλλα προσφέρει, μέσω ΚΟΒ υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, 20.000 δρχ. για τα 80 χρόνια τιμημένης πορείας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ