Σάββατο 3 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προετοιμασία εγκαινίων
  • "Εικαστική αναδρομική" έκθεση έργων του Κώστα Πουλουπάτη εγκαινιάζεται στις 4 Ιανουαρίου (7.30μμ) στη Βίλα Στέλλα του Δήμου Ηρακλείου (Γαλήνης 1 και Μελ. Μερκούρη). Ο Κ. Πουλουπάτης γεννήθηκε στην Αρτεμησία Καλαμάτας. Μαθήτευσε κοντά στους: Μανωλακάκη, Ν. Καστανάκη.Αργότερα, εξόριστος στον Αϊ - Στράτη, μαθήτευσε κοντά στο συνεξόριστό του Χρήστο Δαγκλή.Η παρουσίαση έργων του στη "Βίλα Στέλλα" περιλαμβάνει 110 πίνακες, με θέματα παρμένα από την Αντίσταση, την εξορία, αλλά και σκηνές της καθημερινής ζωής. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου και θα λειτουργεί από τις 10πμ έως τις 2μμ και από τις 6μμ έως τις 9.30μμ.
  • Από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου στην γκαλερί "Νέες Μορφές" (Βαλαωρίτου 9), ο Αχιλλέας Χρηστίδης παρουσιάζει την πρόσφατη εικαστική του δημιουργία. Παρουσιάζονται μεγάλα τελάρα (λάδια) στα οποία ο καλλιτέχνης εστιάζει το βλέμμα του και τη δική μας ματιά, στις εικαστικές του διαδρομές, προσδοκώντας την επικοινωνία με το θεατή.

Ο Αχ. Χρηστίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959. Από το 1979 και για πέντε χρόνια, κάνει μουσικές σπουδές, τις οποίες όμως εγκαταλείπει για να αφιερωθεί αποκλειστικά στη ζωγραφική. Είναι αυτοδίδακτος. Εχει στο ενεργητικό του δώδεκα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα, παρουσίασε έργα του σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. Ασχολήθηκε ακόμη με την εικονογράφηση βιβλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ