Σάββατο 3 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρωστήρας γυναικών

Εγκαινιάζεται στις 8 Ιανουαρίου στην γκαλερί "Χρυσόθεμις" (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), έκθεση έργων ζωγραφικής της Καίτης Μαυροκεφάλου.Παρουσιάζονται μελάνια και παστέλ, δημιουργίες των τελευταίων χρόνων. Η Κ. Μαυροκεφάλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Οπως η ίδια σημειώνει "Είχα την τύχη να βρεθώ από μικρή στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας. Τα σκηνικά των Γ. Μόραλη, Ν. Νικολάου, Γ. Τσαρούχη, Ανεμογιάννη και άλλων, άσκησαν πάνω μου τη γοητεία και τη μαγεία της σκηνής και του παρασκηνίου, μια και ο πατέρας μου υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Μουσούρη".

Αρχισε τις εικαστικές της σπουδές στην "Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών" το 1964 κοντά στους μεγάλους ανθρώπους της τέχνης. Τον Γ. Μόραλη (ζωγραφική), τον ακαδημαϊκό Π. Μυλωνά (αρχιτεκτονική), τον Π. Πρεβελάκη (ιστορία της τέχνης). Στη συνέχεια σπούδασε κεραμική (υπότροφος του ΙΚΥ) με τον Γ. Γεωργίου.Από το 1970, η Κ. Μαυροκεφάλου εργάζεται στην ΑΣΚΤ, σαν μέλος ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στην ιστορία της τέχνης. Η έκθεση έργων της στην γκαλερί "Χρυσόθεμις", θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

  • Την ίδια μέρα στην αίθουσα τέχνης "Κρεωνίδης" (Κανάρη 24), εγκαινιάζεται έκθεση έργων της Βάσως Κυριάκη.Η Β. Κυριάκη είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, στο τμήμα αρχιτεκτόνων και ασχολείται παράλληλα με τη ζωγραφική. Στην τωρινή της έκθεση θα παρουσιάσει είκοσι περίπου έργα της τελευταίας περιόδου, κατασκευές με μεικτά υλικά. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ