Κυριακή 4 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επακόλουθο των προνομίων και της ασυδοσίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το δυστύχημα

"Η έκρηξη στο εργοστάσιο της χαρτοποιίας DIANA του βιομήχανου Ζερίτη, στην Ξάνθη, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο εργάτες και να τραυματιστούν ακόμα τέσσερις, είναι το τραγικό αποτέλεσμα των συνθηκών κάτεργου που επικρατούν στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά και γενικά. Είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας της εργοδοσίας. Είναι το φυσικό επακόλουθο των προνομίων που απολαμβάνει η λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση".

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και η ανακοίνωση συνεχίζει: "Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος της εργατικής τάξης. Αποδείχνεται, ότι τέτοιες τραγωδίες θα πληθαίνουν, όσο θα συνεχίζεται η δράση της "ελεύθερης αγοράς", όσο η πολιτική που καταργεί εργατικά δικαιώματα θα διαιωνίζεται. Αυτή είναι η δημοκρατία που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι! Αυτές είναι οι ελευθερίες τους! Φαίνονται, επίσης, καθαρά από αυτό το δυστύχημα οι συνέπειες της ανυπαρξίας συνδικαλισμού στο εργοστάσιο και των συνθηκών βίας και τρομοκρατίας που επικρατούν σ' αυτό. Οι ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση βαρύνουν και τις συνδικαλιστικές εκείνες δυνάμεις, που καλύπτουν την ασυδοσία της εργοδοσίας, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τη ζωή και την ακεραιότητα των εργαζομένων".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Το ΚΚΕ συλλυπείται βαθύτατα τις οικογένειες των άτυχων εργατών. Καλεί την εργατική τάξη να δυναμώσει την ενότητα και τον αγώνα της κατά των μονοπωλίων και της πολιτικής που τα υπηρετεί. Να αγωνιστεί για την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ